Banner 980x90

OVT plāno piešķirt profesionālās izglītības kompetences centra statusu

Ar 1.septembri plānots piešķirt profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) statusu Ogres Valsts tehnikumam - to paredz ceturtdien, 4.jūlijā, Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludinātais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja IZM pārstāve Elīna Pētersone.

Saskaņā ar MK noteikumiem par profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtību, izglītības iestādei, kura pretendē uz PIKC statusu, cieši jāsadarbojas ar darba devēju organizācijām vai to apvienībām un nozares komersantiem – izglītības iestādei jāsniedz viņu rakstisks atzinums par īstenoto sadarbību, akcentējot audzēkņu prakses organizāciju un norisi.

Profesionālās izglītības iestādei sevi jāparāda arī kā metodiskajam centram, pieaugušo tālākizglītības centram, karjeras izglītības centram, panākot, ka izvēlētajās vismaz divās nozarēs, kur centrs specializējas (Ogres Valsts tehnikums plāno specializēties mašīnzinību nozarē, mežsaimniecības nozarē, elektronikas nozarē un lietišķās mākslas (dizaina) nozarē) vienlaicīgi iestādē katrā no šīm nozarēm mācās ne mazāk kā 100 audzēkņi. Tātad izglītības iestādei jārūpējas ne tikai par uzņemšanu, bet nopietni jāstrādā arī ar audzēkņiem, kas jau mācās, lai ierobežotu izglītojamo skaitu, kas priekšlaicīgi atstāj mācības.

Tehnikums kvalificējas kompetences centra statusa ieguvei, jo profesionālo vidējo izglītību tehnikumā iegūst 1163 audzēkņi, pēdējo divu mācību gadu laikā nepietiekama mācību sasniegumu vērtējuma, neattaisnotu mācību kavējumu vai nepareizas karjeras izvēles dēļ ir atskaitīti ne vairāk kā astoņi procenti jauniešu, kuri uzsākuši mācības tehnikumā; pēdējo divu mācību gadu laikā ne mazāk kā sešdesmit procentiem izglītojamo, kuri ieguvuši profesionālo kvalifikāciju, vērtējums profesionālās kvalifikācijas eksāmenos nav bijis zemāks par septiņām ballēm.

Piešķirot kompetences centra statusu, tehnikumā papildus profesionālās izglītības programmu īstenošanai jānodrošina nepieciešamais metodiskais atbalsts attiecīgās nozares profesiju apgūšanai citām profesionālās izglītības iestādēm visā Latvijā, ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences novērtēšana un pedagogu tālākizglītības pasākumi. Pēc PIKC statusa ieguves izglītības iestādei tiek mainīts nosaukums - Ogres tehnikums.

Ogre24.lv jau vēstīja, ka trešdien, 3.jūlijā, par drošāko profesionālās izglītības iestādi Latvijā konkursa "Droša skola 2013" ietvaros šogad tika atzīts Ogres Valsts tehnikums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)