Banner 980x90

papildināta - Sākts kriminālprocess Lielvārdes 200 miljonu eiro lielā vekseļa lietā

(Pievienota 5.rindkopa.)

Rīga, 20.marts, LETA. Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu tā dēvētajā Lielvārdes 200 miljonu eiro lielā vekseļa lietā.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā izskatīts Lielvārdes novada pašvaldības iesniegums. Tajā bija lūgts veikt pārbaudi Lielvārdes novada pašvaldības likumīgo tiesību un interešu pārkāpumu lietā, vēršoties tiesā ar prasības pieteikumu saistībā ar bijušā Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Jāņa Āboliņa 2015. gada 24. novembrī parakstīto parādzīmi par 200 000 000 eiro saistībām.

Iesnieguma izskatīšanas rezultātā, pagājušā nedēļā prokurors Civilprocesa likuma noteiktajā kārtībā Ogres rajona tiesai iesniedza prasības pieteikumu par minētā darījuma atzīšanu par spēkā neesošu.

Tāpat Ģenerālprokuratūra pagājušā nedēļā sākusi kriminālprocesu pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma nodaļā par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

"Ģenerālprokuratūra, veicot Lielvārdes novada pašvaldības iesnieguma pārbaudi, izprasīja no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja resoriskās pārbaudes materiālus, kurā iepriekš tika atcelts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurora ieskatā, resoriskās pārbaudes metodes atzītas par nepietiekami efektīvām, tāpēc pieņemts lēmums par kriminālprocesa sākšanu," norādīja Sutugina.

Kriminālprocess nosūtīts izmeklēšanai Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei.

Jau ziņots, ka pēc tam, kad toreizējais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš (Vidzemes partija) 2015.gada 24.novembrī vienpersoniski Lielvārdes novada pašvaldības vārdā parakstīja "parādzīmi" par 200 miljoniem eiro, pašvaldība 2015.gada nogalē vērsās KNAB un Ģenerālprokuratūrā ar prasību izvērtēt agrākā Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja, šī brīža deputāta Āboliņa rīcības tiesiskumu. Pēc gandrīz gadu ilgušas resoriskās pārbaudes pašvaldība saņēma KNAB lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu, aģentūru LETA iepriekš informēja Lielvārdes novada domē.

2015.gada decembra sākumā tapa zināms, ka bijušais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Āboliņš Valsts kasē iesniedzis iesniegumu, kam pievienots vekselis par 200 miljoniem eiro.

Ņemot vērā minēto, Lielvārdes novada dome anulēja Āboliņa paraksta tiesības, savukārt pats Āboliņš atkāpās no amata.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)