Banner 980x90

Papildu reisu ieviešana virzienā Rīga-Ogre mazinās drūzmu vilcienos

Papildu reisu ieviešana no Rīgas uz Ogri un atpakaļ bija ļoti nepieciešami, jo, piemēram, Ikšķilē no rītiem ir tik daudz pasažieru, kas dodas Rīgas virzienā, ka cilvēkiem nākas stāvēt kājās, aģentūru LETA informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

Viņa informēja, ka septembra sākumā Ikšķiles novada pašvaldība izveidoja jau otro bezmaksas "park&ride" veida stāvvietu pie Ikšķiles dzelzceļa stacijas. Katra stāvvieta atrodas savā dzelzceļa pusē. Jaunais laukums paredzēts 14 automašīnām, kā arī tajā atrodas viena invalīdu stāvvieta.

Savukārt, kā atzīst Ogres novada domes preses sekretāre Baiba Trumeklane, pie Ogres dzelzceļa stacijas ir atsevišķas autostāvvietas, kas paredzētas cilvēkiem, kuri atstāj tur automašīnas un tālāk dodas ar vilcienu. Vietu skaits tajā gan ir ierobežots.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Pasažieru vilciens", sākot no 1.oktobra darba dienu rīta un vakara stundās tiks norīkoti divi papildu vilcieni Ogres virzienā. Saskaņā ar pasažieru uzskaites datiem šajā virzienā ir palielinājies pasažieru skaits, tādēļ, lai nodrošinātu pasažieriem ērtāku un savlaicīgāku nokļūšanu plānotajos galamērķos, tiks nodrošināti papildu reisi rīta un vakara stundās.

No rītiem vilciens no Ogres uz Rīgu aties plkst.7.22 un Rīgas Centrālajā stacijā pienāks plkst.8, savukārt vakarpusē papildu vilciens no Rīgas Centrālās stacijas aties plkst.18.05 un galastacijā Lielvārdē pienāks plkst.18.52.

Tā kā daudzi pasažieri ik dienas izmanto vilcienu, lai dotos uz darbu vai mācībām, PV nodrošināšot arī to, lai minētajos reisos pēc iespējas samazinātu ceļā pavadīto laiku. Ar vilcienu Ogre-Rīga līdz Rīgai varēs nokļūt 38 minūtēs, vilciens pieturēs tikai četrās lielākajās stacijās - Ikšķilē, Salaspilī, Šķirotavā un Jāņavārtos. Savukārt ar vilcienu Rīga-Lielvārde līdz Ogrei varēs aizbraukt 33 minūtēs, vilciens pieturēs Jāņavārtos, Šķirotavā, Salaspilī, Ikšķilē, Ogrē un Ķegumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)