Banner 980x90

"Par labu Latviju": 87% iedzīvotāju atbalsta samazināto PVN likmi maizei un pienam

Pienam un maizei jāpiemēro samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme - tā uzskata 87% apvienības "Par labu Latviju" un portāla www.draugiem.lv internetā aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, aģentūru LETA informēja PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis.
9% iedzīvotāju aptaujā norāda, ka visām precēm ir jābūt līdzīgiem nosacījumiem, savukārt 4% par šo jautājumu nav domājuši.

Teju visi - vairāk nekā 98% - respondentu vecumā no 45 līdz 49 gadiem atzīmējuši, ka šāds solis jāveic, jo maize un piens ir pirmās nepieciešamības preces, vai arī tādēļ, ka samazinātās PVN likmes šīm precēm būtiski atvieglotu trūcīgo ģimeņu budžetu.

Aptaujāti tikuši 1170 respondenti vecumā no 17 līdz 74 gadiem. Politiskā apvienība PLL nākamās Saeimas darbības laikā sola ne vien saglabāt esošās samazinātās PVN likmes, bet ieviest samazinātās PVN likmes arī pienam un maizei.

"Cieti iestāsimies par samazināto PVN likmju saglabāšanu. Tas ir būtisks valdības politikas instruments, lai atbalstītu mazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas, nodrošinot sociāli svarīgu produktu un pakalpojumu plašāku pieejamību. Tieši tādēļ apvienība rosinās piemērot samazināto PVN likmi arī pienam un maizei. Otrs virziens, ko ar samazinātajām likmēm varam ietekmēt, ir Latvijas uzņēmēju konkurētspēja attiecībā pret citām valstīm. Uzskatāmi to parādīja samazinātās likmes atgriešana tūrismam, kā rezultātā nozare pamazām sāk uzrādīt pirmos pozitīvos darba rezultātus," skaidro PLL finanšu ministra amata kandidāts Andris Šķēle.

Arī Baltijas Starptautiskā ekonomikas politikas studiju centra un Rīgas Ekonomikas augstskolas pētījumā secināts, ka viens no nodokļu politikas instrumentiem, lai atbalstītu sociāli mazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas, ir samazinātās PVN likmes piemērošana pārtikai. Ideja par samazinātā PVN piemērošanu pārtikai nav jauna, taču Aigara Kalvīša (TP) valdības laikā atbalstu neguva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)