Banner 980x90

"Par labu Latviju" ierosina samazināt PVN pienam un maizei

Politiskā bloka "Par labu Latviju" Saeimas deputāti ir iesnieguši izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", kas paredz piemērot samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi pienam un maizei, tādējādi sniedzot atbalstu sociāli mazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūru LETA informēja PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis.
Nodokļu likmes ir būtisks valdības politikas instruments, ar kuru palīdzību valdība var sniegt būtisku atbalstu grūtībās nonākušajiem iedzīvotājiem. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, šā gada otrajā ceturksnī uz mājsaimniecības situācijas pasliktināšanos norādīja 66% iedzīvotāju (laukos - 58%, pilsētās - 70%). Kā galvenie iemesli ir minēti: darba samaksas samazināšanās, pārtikas produktu un citu pirmās nepieciešamības preču cenu paaugstināšanās, darba zaudēšana, darba meklējumu pārtraukšana, jo zuda cerības to atrast, darba samaksas aizkavēšana un citi iemesli.

Vienlaikus ar sarežģīto ekonomisko situāciju šobrīd tiek prognozēts pārtikas cenu kāpums. Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centrs prognozē, ka pārtika cenas tuvāko mēnešu laikā pieaugs par 10%-30%. Šovasar cenu kāpums novērots jau piena produktiem - par 10%-15%, savukārt graudu cenas pasaules biržās kāpušas par 30%-40%, kas izsauks cenu pieaugumu maizes izstrādājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)