Banner 980x90

Pastaigu jeb sporta bērnu rati — kas jāņem vērā, tos iegādājoties

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Bērnu rati ir pietiekami dārgs un svarīgs pirkums, lai to neizdarītu steigā un mirkļa iespaidā. Tāpēc, tuvojoties brīdim, kad mazulis varēs no lielajiem un smagajiem guļamajiem ratiem pārcelties uz kompaktajiem un ērtajiem sporta jeb pastaigu ratiem, laikus jāsāk izpētīt pieejamie modeļi, to specifikācija un arī cenas. Tas ļaus īstajā brīdī iegūt pastaigu ratus, kas atbildīs vēlamajām kvalitātes un komforta prasībām, kā arī būs pieejami no finansiālā aspekta.  

Bērnu rati, kas domāti pastaigām, ir labs ieguldījums vairāku iemeslu dēļ:
• tie ir viegli, tāpēc vecāki varēs aizmirst par smago ratu cilāšanu;
• pastaigu ratus var ērti paņemt līdzi ceļojumā, ielikt automašīnā, ievērojami paplašinot pārvietošanās iespējas;
• pastaigu rati kalpos vairākus gadus, jo noderēs vismaz līdz 3 gadu vecumam, kad bērns vēl nevar pieveikt kājām garākus ceļa posmus.

Apvienojot visus šos ieguvumus, ir skaidrs, ka ir vērts ieguldīt naudu labos un uzticamos pastaigu ratos, jo tie ievērojami atvieglos ikdienu ar mazu bērnu, ļaujot vecākiem būt mobiliem.

Bērnu preču ražotājs "Chicco", kas piedāvā arī bērnu ratus, izceļ dažus būtiskus parametrus, kuriem vērts pievērst uzmanību, izvēloties pastaigu ratus savam bērnam. 
• Viegli. Jāpievērš uzmanība tam, cik smagi ir konkrētie bērnu rati, jo tas būs svars, kas ik dienu jācilā. Ja jākāpj uz piekto un augstāku stāvu, tad viegli rati būs ne tikai vēlami, bet ir jau nepieciešamība. Piemēram, Chicco bērnu rati ir ar alumīnija rāmi, kas ļauj panākt tiešām niecīgu svaru — nepilnus 4 kg. 
• Saliekami. Iespēja ratus salocīt un ērti paņemt gan automašīnā, gan sabiedriskajā transportā ir nenovērtējama priekšrocība, kas ļauj brīvi plānot savu pārvietošanos, neierobežo un neliek neērtu ratu dēļ atteikties no kādiem plāniem. Kompakts un saliekam modelis noteikti ir neizstājams, ja dodaties ceļojumā kopā ar bērnu.
• Ar nolaižamu muguras daļu. Bērns ratos ne tikai sēž un vēro apkārtējo pasauli, bet arī atpūšas un guļ, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai iegādātie bērnu rati būtu aprīkoti ar regulējamu muguras daļu, kas ir nolaižama vairākos līmeņos, pielāgojoties situācijai un bērna vajadzībām.
• Ar 5-punktu drošības jostu. Drošība vienmēr pirmajā vietā. Bērni ir kustīgi un zinātkāri, tāpēc jārēķinās, ka viņi mēģinās izkļūt no ratiņiem. Lai to novērstu, jāpārliecinās, ka ratiem, ko pērkat, ir kvalitatīva 5-punktu drošības josta. 
 Bremzes/fiksācija riteņiem. Lai garantētu maksimālu drošību, svarīgas ir arī bremzes. Aizmugurējiem riteņiem noteikti jābūt nofiksējamiem ar ērtu kustību. Tas neļaus ratiem aizripot tad, kad tas nav nepieciešams. 
• Rotējoši riteņi. Ja priekšējie riteņi ir rotējoši, tad pastaigu rati būs daudz manevrētspējīgāki un mobilāki jebkurā vidē un telpā, pārvarot šķēršļus. Pēc vajadzības ratu rotēšanas funkcijai jābūt atslēdzamai. 

Gada siltā sezona ir klāt, tāpēc ērti, viegli un kvalitatīvi pastaigu rati noteikti būs ļoti noderīgi, lai varētu pilnvērtīgi pavadīt laiku kopā ar visu ģimeni, arī pašiem mazākajiem tās locekļiem, kas ērti jutīsies savos pastaigu ratos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)