Banner 980x90

Pašvaldība līdzfinansē jauniešu darbavietas vasaras brīvlaikā

Lai veicinātu jauniešu nodarbinātību un pirmās darba pieredzes iegūšanu, Ogres novada pašvaldība jau trešo gadu līdzfinansē darba algu Ogres novadā deklarētiem jauniešiem vecumā no 14 līdz 19 gadiem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres pilsētas pašvaldība, darba algas līdzfinansējums paredzēts vienam mēnesim laika periodā no 1.jūnija līdz 30.augustam. Ogres novada dome līdzfinansē darba devējam nodarbinātā skolēna algu 50 procentu apmērā, bet otru daļu – 50 procentus un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sedz darba devējs.

Jūnijā gan Ogres pilsētā, gan Madlienas un Ķeipenes pagastā tika nodarbināti 15 jaunieši, kuri ieguva pieredzi dažādās jomās - ēdināšana, pārtikas rūpniecība, tūrisms, metālapstrāde un citās nozarēs.

Jūlijā un augustā plānots nodarbināt vēl 30 jauniešus.

Darbavietas jauniešiem nodrošina Ogres novada uzņēmēji un pašvaldības iestādes – SIA "ADI Kartes", SIA "Malevs", SIA "Baltic Green Technology", SIA "Kūku darbnīca", SIA "Pie mimi" un SIA "Miandum", nodibinājums "Lūkasa fonds", vispārējā tipa pansionāts "Madliena", Ogres Tūrisma un informācijas centrs, Ķeipenes un Madlienas pagasta pārvalde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)