Banner 980x90

Pašvaldība plāno iegādāties īpašumu pilsētas centrā

Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē otrdien, 1.jūnijā, deputāti lēma par nekustamā īpašuma Brīvības ielā 18/20, Ogrē, iegādi, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja pašvaldībā.

Šī ēka, ko vēl aizvien rotā izkārtne "Pie zelta liepas", lielai daļai ogrēniešu saistās ar populāro kafejnīcu. Par kādreizējo kafejnīcu liecina vien pieminētā izkārtne.

Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" šā gada 11. maijā publicēts paziņojums par nekustamā īpašuma Brīvības ielā 18/20, Ogrē, pārdošanu pirmajā izsolē.

Domes sēdē deputāti nolēma piedalīties izsolē, lai iegādātos šo nekustamo īpašumu, kas sastāv no zemes vienības 2543 kvadrātmetru platībā, un uz tās esošo dzīvojamo ēku.

Īpašums atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā (ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis) un nepieciešams likumā noteikto pašvaldības autonomo funkciju, t.sk. kultūras pieminekļu saglabāšanai, izpildei. Ņemot vērā gan ēkas, gan zemesgabala atrašanās vietu, pašvaldība to varētu izmantot pilsētas kultūrvides attīstībai, vienlaikus saglabājot vēsturiskās apbūves un vēsturiskā centra vērtības nākamajām paaudzēm.

Piedalīties izsolē ar domes dome lēmumu pilnvarots Ogres novada pašvaldības centrālās administrācijas "Ogres novada pašvaldība" Attīstības departamenta Nekustamo īpašumu pārvaldes nodaļas vadītājs Guntis Graudiņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)