Banner 980x90

Pašvaldība plāno iegūt gandrīz divu miljonu eiro lielu finansējumu Ikšķiles vidusskolas pārbūvei

Ilustratīvs foto/ Foto: Ogre24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Ogre24.lv
Ikšķiles novada pašvaldība pretendē uz Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu līdz 1 968 659 eiro apmērā Ikšķiles vidusskolas pārbūvei, aģentūru LETA informēja Ikšķiles novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

Kā skaidro Šulca, 24.maijā valdība apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto noteikumu projektu par vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošanu, un šī mērķa īstenošanai pašvaldībām turpmāko gadu laikā būs pieejami gandrīz 168 miljoni eiro. No tiem ERAF līdzekļi ir 143 miljoni eiro, bet nacionālais publiskais finansējums - 25 miljonu eiro apmērā. Ikšķiles novada pašvaldība ir to pašvaldību vidū, kurām arī būs iespējams saņemt finansējumu Ikšķiles vidusskolas pārbūvei.

Valdībā apstiprinātajos pasākuma īstenošanas noteikumos kā pretendente uz finansējumu trešajā projektu iesniegumu atlases kārtā iekļauta arī Ikšķiles novada pašvaldība, kurai maksimāli plānotais ERAF finansējums ir noteikts 1 968 659 eiro apmērā.

Kā atklāja Šulca, finansējumu plānots izmantot Ikšķiles vidusskolas pārbūvei - mācību telpu izbūvei un klašu aprīkojumam mācību procesa nodrošināšanai. Projekta īstenošanu plānots sākt šogad.

Savukārt 31.augusta sēdē deputāti nolēma ņemt aizņēmumu no Valsts kases būvprojekta "Ikšķiles vidusskolas pārbūve" īstenošanai 4 173 726 eiro apmērā. Vidusskolas piebūves celtniecības darbu sākuma datums vēl nav zināms.

LETA jau informēja, ka Ikšķiles novada pašvaldība nolēmusi noslēgt līgumu ar SIA "Latvijas Energoceltnieks" par Ikšķiles vidusskolas pārbūvi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. Iepriekš izsludinātā iepirkuma laikā tika saņemti vēl sešu pretendentu piedāvājumi.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, plānots, ka darbi tiks veikti līdz 2017.gada 15.decembrim. Tā kā Ikšķiles vidusskolā ar katru gadu palielinās skolēnu skaits, problemātisks kļuva telpu jautājums. Pašvaldība pieņēma lēmumu paplašināt skolu, izveidojot piebūvi. Tajā paredzēts izvietot sākumskolu.

Jaunajā piebūvē plānots izveidot 16 sākumskolas klases, skolotāju istabu, garderobi, trenažieru telpu un tehniskās telpas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)