Banner 980x90

Pauž nepieciešamību Ogrē izbūvēt divus tuneļus zem dzelzceļa

Ogre24.lv
Ogre24.lv

10.decembrī Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē, kurā piedalījās arī pārstāvji no Ogres novada pašvaldības, tika secināts, ka Ogres centrā ir nepieciešami divi tuneļi - transporta un gājēju, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

"Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē vienojāmies par gājēju pārejas Ogrē, Mālkalnes prospekta galā, sakārtošanu tā, lai cilvēki varētu ērti un droši šķērsot sliežu ceļu šajā vietā - plāksnēm jābūt normālā līmeni. Pārejas sakārtošana neprasīs lielu finansējumu, ir vajadzīga griba to izdarīt," atklājis Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis.

"Latvijas Dzelzceļš" aizbildinās, ka Latvijā uz sliežu ceļiem ir daudz bīstamu vietu. Ogrēniešiem no šāda argumenta vieglāk nekļūst, jo ik dienu jāšķērso dzelzceļš, ik reizi pakļaujot sevi briesmām. Varam nemitīgi aizbildināties jebkurā jautājumā, bet tas nedos risinājumu - ir jāatrod kompromiss un jāvirzās uz reālu problēmas risinājumu," uzsvēris Helmanis.

Kompromiss esot divu tuneļu izbūve - transportam un gājējiem.

"Ja, turpinot pašvaldības un "Latvijas Dzelzceļa" sarunas, par šādu kompromisu varēs vienoties, jau nākamajā gadā būtu jāpasūta projekti abu tuneļu izbūvei, projektēšanas izdevumus sedzot uz pusēm Ogres novada pašvaldībai un "Latvija Dzelzceļam". Pēc tam, kad projekti būs gatavi, meklēsim finansējumu to realizēšanai. Uz priekšu virzāmies - mums tas ir jādara mūsu iedzīvotāju un viņu drošības labā. Mums ir jābūt neatlaidīgiem un uzstājīgiem savās prasībās," informēja Helmanis.

Satiksmes ministrijas Dzelzceļa departamenta pārstāvis sēdē ziņoja par satiksmes drošības uzlabošanu uz dzelzceļa pārbrauktuvēm un pārejām Ogrē, kur notikuši vairāki negadījumi ar cietušajiem. Ogres centrā uz sliežu ceļiem ilgstoši atrodas kravas vilcienu sastāvi, un tas apgrūtina pārredzamību, šķērsojot dzelzceļu, jo arī kravas un pasažieru vilcienu satiksme ir ļoti intensīva, tādējādi gājēju, īpaši bērnu un vecu cilvēku, pārvietošanās ir ļoti apgrūtināta. Īpaši tas attiecas uz gājēju pāreju Mālkalnes prospekta galā.

Ceļu satiksmes drošības padome aicināja gan pašvaldību, gan valsts akciju sabiedrību (VAS) "Latvijas Dzelzceļš" veikt nepieciešamās darbības, lai uzlabotu satiksmes drošību uz sliežu ceļiem Ogrē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)