Banner 980x90

PBK raidījumā saskata slēptu "Saskaņas centra" aģitāciju

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome konstatējusi, ka Pirmā Baltijas kanāla (PBK) 31.augusta raidījumā "Latvijas laiks" saskatāmas slēptas politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) priekšvēlēšanu aģitācijas pazīmes.
Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja padomes pārstāve Dārija Juškeviča, raidījuma sadaļā "Vakara viesis" uzaicinātā persona studijā bija Rīgas pilsētas mērs Nils Ušakovs (SC), taču konstatēts, ka šajā intervijā ir saskatāmi priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumi.

Padome nolēmusi sastādīt administratīvo protokolu un lietu nosūtīt administratīvajai rajona tiesai. Kā ziņots, līdz augusta vidum elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos bija konstatēti divi partiju priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumi, intervijā Latvijas Radio iepriekš sacīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvis Sergejs Kārītis.

Ir bijušas divas lietvedības pret radiostacijām, no tām viena ir izbeigta, otras materiāli nodoti izskatīšanai tiesā. Lietvedība izbeigta pret radiostaciju "Baltkom", jo viņi paši apzinājās risku un noņēma no apraides pagājušajā gadā sagatavotus materiālus, ko pašlaik varētu iztulkot kā priekšvēlēšanu aģitāciju, sacīja Kārītis.

Savukārt "Radio Pik" administratīvās lietas materiāli ir nodoti tiesai izskatīšanai pēc būtības. Šajā raidstacijā vienas partijas vārdā bija izveidots speciāls raidījums ar partijas nosaukumu, nenorādot, kas to apmaksājis. Kā sacīja Kārītis, ne sabiedriskajās, ne privātajās televīzijās pagaidām priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumi nav konstatēti. 

Viņš sacīja, ka gan radio, gan televīzijas nacionālie kanāli tiek monitorēti regulāri, savukārt reģionālās raidstacijas - izlases veidā. Visām raidorganizācijām reizi divās nedēļās jāiesniedz ieraksti atskaitei, kas tiek izvērtēti. Kārītis norādīja, ka nelieli pārkāpumi ar politisko aģitāciju gadās gandrīz visiem medijiem, taču tie tomēr cenšas ievērot paritātes principu un nodrošināt arī pretējās puses viedokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)