Banner 980x90

Pēc bērna nozušanas no bērnudārza, Ropažu bērnudārzos pastiprinās drošības prasība

Valmiera, 13.dec., LETA. Pēc starpgadījuma, kad pagājušajā nedēļā audzinātāja Ropažu novada bērnudārzā "Annele" nebija pamanījusi trīsgadnieka nozušanu, pašvaldība strādā pie drošības prasību pastiprināšanas pirmsskolas izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja domes pārstāve Inga Koleča.

Pašlaik tiek meklēti risinājumi, lai bērnudārzos Zaķumuižā un Ropažos bērni būtu drošā vidē un tiktu novērstas iespējas audzēkņiem nepamanītiem pamest pirmsskolas izglītības iestādes teritorijas.

Par to, vai par notikušo kādam no bērnudārza darbiniekiem nāksies atbildēt, Koleča vēl nemācēja teikt, norādot, ka aizvien notiek notikušā izvērtēšana.

Ropažu novada pašvaldība pieprasījusi paskaidrojumu no Pirmsskolas izglītības iestādes "Annele" vadītājas par radušos situāciju un to, kā bērns viens varēja pamest bērnudārza telpas un teritoriju. Pirmsskolas izglītības iestādes vadība, darbinieki un pašvaldība jau sazinājušies un tuvākajā laikā noteikti vēlreiz tiksies ar bērna vecākiem, lai pārrunātu radušos situāciju un piedāvāta arī iestādes Atbalsta personāla palīdzība.

Pats zēns ticis laikus pamanīts un nodots radiniekiem. Puika ir vesels un drošībā.

Jau vēstīts, ka audzinātāja, kura nebija pamanījusi trīs gadus vecā zēna pazušanu no grupiņas, uzrakstījusi paskaidrojumu pašvaldības policijā, bet vainu uzņēmusies bērnudārza vadītāja Vēsma Eglīte. "Es redzu vairāk savu atbildību. Jo es neesmu nodrošinājusi to, ka pa vārtiem nevar iziet. Es neesmu izdarījusi visu. Audzinātāja strādā vidē, kādu es esmu radījusi. Protams, ir audzinātājas atbildība, jo kā viņš varēja izslīdēt no grupas? To nezina neviens," teikusi Eglīte.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)