Banner 980x90

Pie jaunajiem ogrēniešiem viesosies Liepājas simfoniskais orķestris

Liepājas Simfoniskais orķestris, dziedātājs Andris Ērglis un diriģents Andris Veismanis ar bērnu un jauniešu koncertcikliem "Noslēpumu karaļvalsts - MŪZIKA" un "KOMPONISTS - kas tas tāds?" no 3. līdz 5.decembrim viesosies Ventspilī, Ogrē, Priekulē un Vaiņodē, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Klausītājiem piedāvās šo ciklu turpinājumus.

Jau ziņojām, ka Liepājas Simfoniskais orķestris šosezon bērniem un jauniešiem ir izveidojis divus dažādus koncertu ciklus, kas vairākas reizes šajā mācību gadā skanēs gan Liepājā, gan citās Latvijas pilsētās.

"Šosezon sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldi un uzņēmumu "Latvenergo"skolu koncertiem esam izveidojuši jaunu koncepciju - tagad mēs auditoriju dalīsim divās daļās pēc vecuma, tas ir, no bērnudārza līdz 6.klasei un no 7. līdz 12.klasei. Jo nav iespējams izveidot vienlīdz saistošu koncertlekciju gan bērndārzniekiem, gan skolas beidzējiem. Tas nozīmē, ka piedāvāsim divus koncertciklus vienlaicīgi un katrai vecuma grupai par pilnīgi citām tēmām," atklājot jaunos koncertciklus, stāstīja Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Jaunākajai auditorijai (bērniem līdz 6.klasei) Liepājas Simfoniskais orķestris šogad trijos koncertos piedāvā ieklausīties, kā dažādi dabas tēli un parādības, kā arī pasaku tēli tiek atspoguļoti mūzikā. Koncertciklam ir dots nosaukums "Noslēpumu karaļvalsts - MŪZIKA". Pirmajā koncertā "Daba MŪZIKĀ" varēja uzzināt, kā mūzikā skan vētra, kā kladzina simfoniskā vista un kā izklausās jūra, šoreiz koncertā "Kosmoss MŪZIKĀ" bērni varēs ieklausīties planētās un zvaigznēs, bet trešais koncerts "Pasaka MŪZIKĀ" piedāvās aizceļot uz kalnu karaļa alu, dzirdēt raganas lidojumu un milžu cīņas.

Vecāko auditoriju (jauniešus no 7.klases) Liepājas Simfoniskais orķestris trijos koncertos no cikla "KOMPONISTS - kas tas tāds?" turpina iepazīstināt ar daudziem pasaules slaveniem skaņražiem, atklājot, ka arī komponists ir tāds pats dzīvs cilvēks kā mēs visi. Pirmais koncerts "KOMPONISTS un ģimene" stāstīja par vairāku slavenu komponistu attiecībām ar saviem vecākiem, māsām un brāļiem, otrajā koncertā "KOMPONISTS un mūza" tiks rādīts, ka arī komponisti mēdz neprātīgi iemīlēties, bet trešais koncerts "KOMPONISTS - kritika un triumfs" vēstīs, kādus ne vien publikas nopēlumus, bet arī slavas gājienus nākas piedzīvot komponistam.

Visus koncertus vada dziedātājs Andris Ērglis un fonu papildina izteiksmīgas vizualizācijas.

Tuvākie koncerti notiks:
3.decembrī plkst.12.00 Ventspils Teātra namā "Jūras Vārti" bērnu cikla "Noslēpumu karaļvalsts - MŪZIKA" otrais koncerts "Kosmoss MŪZIKĀ" (plašāka informācija pie Teātra nama "Jūras Vārti" pārstāvjiem);
3.decembrī plkst.14.00 Ventspils Teātra namā Jūras Vārti jauniešu cikla "KOMPONISTS - kas tas tāds?" otrais koncerts "KOMPONISTS un mūza" (plašāka informācija pie Teātra nama "Jūras Vārti" pārstāvjiem);
4.decembrī plkst.14.00 Ogres Kultūras centrā jauniešu cikla "KOMPONISTS - kas tas tāds?" otrais koncerts "KOMPONISTS un mūza" (plašāka informācija pie Ogres Kultūras centra pārstāvjiem).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)