Banner 980x90

Pie Ogres novada domes ēkās par 120 000 eiro pārbūvēs kāpnes

Rīga, 21.sept., LETA. Pašlaik sākušies sagatavošanās darbi pirms kāpņu pārbūves pie Ogres novada domes ēkas, Brīvības ielā 33, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kāpņu pārbūve notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā tiks veikta kāpņu, atbalstsienu, margu demontāža, jauno kāpņu pamatu izbūve, kāpņu betonēšanas darbi, granīta akmens plākšņu izbūve, betona bruģakmens seguma izbūve, apzaļumošana, lietus ūdens kanalizācijas izbūve, elektrības un apgaismojuma izbūve. Savukārt otrajā kārtā notiks pacēlāja izbūve, nodrošinot vides pieejamību.

Būvdarbu laikā kāpnes un teritorija pie tām būs slēgta, tādēļ iedzīvotāji būs aicināti izmantot Zvaigžņu ielu.

Kāpnes pie ēkas Brīvības ielā 33 nekalpo tikai apmeklētājiem vai pašvaldības darbiniekiem, lai no Brīvības ielas nokļūtu ēkā. Šajā ēkā atrodas arī Dzimtsarakstu nodaļa, un kāpnes ir iecienīta vieta kāzu un citu ģimenes svinību iemūžināšanai.

Kāpnes ir būvētas pagājušā gadsimta 80.gadu sākumā un ir avārijas stāvoklī. Kāpnes kopā aizņem 51,5 kvadrātmetrus un ir veidotas no granīta pakāpieniem, kas ietverti starp dolomīta plākšņu apdares atbalsta sienām. No kāpņu virsmas nav nodrošināta lietus ūdens novadīšana.

Šā gada maijā Ogres novada pašvaldība izsludināja iepirkumu kāpņu pārbūvei. Līdz 11.jūnijam pretendenti varēja iesniegt savus piedāvājumus. Iepirkuma komisijai nācies šo iepirkumu atstāt bez rezultāta, lai veiktu izmaiņas pārbūves projekta tehniskajā specifikācijā.

Tika izsludināts nākamais iepirkums, kas noslēdzās jūlijā. Iepirkumā tika saņemti divi piedāvājumi, no kuriem par 17 000 eiro zemāku cenu piedāvāja konkursa uzvarētājs - SIA "I.K.Būve". Jūlijā Ogres novada pašvaldība ar šo uzņēmumu parakstīja līgumu par 120 524 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Līgums paredz, ka darbi tiks veikti divās kārtās. Pirmajā kārtā paredzētie darbi jāveic četru mēnešu laikā no būvatļaujas saskaņošanas dienas, bet otrā kārtā - divu mēnešu laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)