Banner 980x90

Pierīgas un Ikšķiles atstarotāju akcijai ap divsimt atbalstītāju

21.novembrī četros Pierīgas novados - Ķekavas, Baldones, Inčukalna un Ikšķiles - vienlaikus ar atstarotājiem savu klātbūtni uz lielceļa demonstrēja vairāk nekā divi simti iedzīvotāju, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informē Reģionālā pašvaldības policija..

Reģionālā pašvaldības policija rīkoja akciju "Neesi lielceļa eņģelis", lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību atstarotāja lietošanas nepieciešamībai un samazinātu cietušo gājēju skaitu.

Ķekavā gājienam gar lielceļa A7 malu bija sapulcējušies ap sešdesmit dažāda vecuma cilvēku. Kā atzina gājiena dalībniece Linda no Ķekavas: "Par šo tēmu nepietiek tikai runāt, tas jānodemonstrē. Tāpēc labi, ka tiek rīkotas šādas akcijas. Patiešām piemirstas ikdienas skrējienā parūpēties par savu redzamību tumsā, atstarotājs jau ir vienmēr līdzi, tikai bieži vien paliek neizņemts no somas."

Arī vairāki jaunākie gājiena dalībnieki pauda pārsteigumu, cik redzams tomēr ir cilvēks ar atstarotāju.
Nemaz nešķiet, ka var būt tik tumšs, lai neredzētu gājēju, kamēr, apsēžoties pie auto stūres, pats nesastopies ar gājēju neapgaismotā vietā. Atstarotāja radītais efekts ir vērā ņemams, sevišķi tādā tumšā un lietainā laikā, kāds ir pašlaik. Uzsniegot sniegam, situācija krietni uzlabojas, tomēr atstarotājam ir jābūt neatkarīgi no gadalaika, iestājoties tumsai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)