Banner 980x90

Piešķir sabiedriskā labuma organizācijas statusu

 Sabiedriskā labuma statuss piešķirts astoņām organizācijām, pilsētas informācijas portāls uzzināja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

22.augustā notika Sabiedriskā labuma komisijas sēde, kurā komisija nolēma ieteikt Valsts ieņēmumu dienestam  pieņemt lēmumu piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu astoņām nevalstiskajām organizācijām.

Komisijas atbalstu sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanai saņēma:

Biedrība "Vecmīlgrāvja Attīstības Biedrība" (jomas: pilsoniskas sabiedrības attīstība, kultūras veicināšana);
reliģiska organizācija "OGRES EVAŅĢĒLISKI LUTERISKĀ DRAUDZE" (jomas: labdarība, trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu grupu sociālās labklājības celšana);
biedrība "Biedrība "Iespēju durvis" (joma: pilsoniskas sabiedrības attīstība);
biedrība "Dzirnavu spēks" (joma: pilsoniskas sabiedrības attīstība);
biedrība "Bezpeļņas organizācija "Latvijas Aizsargi" (jomas: pilsoniskas sabiedrības attīstība, palīdzības sniegšana katastrofu gadījumos un ārkārtas situācijās);
biedrība "Biedrība "Sporta klubs "Lejasciems" (joma: sporta atbalstīšana);
biedrība "Čigānu kopienas kultūras attīstības biedrība "ME ROMA" (joma: pilsoniskas sabiedrības attīstība);
biedrība "Mēs dejai" (joma: kultūras veicināšana).

Pamatojoties uz piešķirto sabiedriskā labuma statusu, nevalstiskās organizācijas  var piesaistīt ziedotājus: juridiskās personas, kuras ir tiesīgas izmantot likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" noteiktās nodokļu atlaides – rezidentiem un pastāvīgajām pārstāvniecībām nodokli var samazināt par 85 % no summām, kas ziedotas, taču kopējā nodokļa atlaide nedrīkst pārsniegt 20 % no nodokļa kopējās summas;
fiziskās personas, kuras ir tiesīgas izmantot likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" noteiktās nodokļu atlaides – fiziskas personas apliekamā ienākuma samazinājums par ziedotajām summām nevar pārsniegt 20% no gūtā apliekamā ienākuma.

Atgādinām, ka tā biedrība, nodibinājums vai reliģiskā organizācija, kas vēlas iegūt sabiedriskā labuma organizācijas statusu, iesniedz VID iesniegumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu, iesniegumā norādot sev vēlamo veidu, kādā VID paziņos lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu (VID lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu paziņo, to nosūtot pa pastu vai informāciju par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu publicējot VID mājaslapā www.vid.gov.lv). Iesniegumam ir jāpievieno attiecīgās biedrības, nodibinājuma vai reliģiskās organizācijas iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības plāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)