Banner 980x90

PII "Strautiņš" svin desmit gadu jubileju

Jau pagājuši 10 gadi kopš saviem mazajiem audzēkņiem durvis ir vērusi pirmskolas izglītības iestāde (PII) ''Strautiņš'', kuru šogad apmeklē  225 bērni.

Bērnudārza vadītāja Aiza Tīsa stāsta, ka pagājušā nedēļa dārziņā  pagāja raiba un ikviens darbinieks pielika spēkus, lai 10 gadu jubilejai veltītie svētki izdotos krāsaini, īpaši interesanti un atmiņā paliekoši.

Katrai dienai bija īpaša svētku programma. Otrdien mazos audzēkņus sagaidīja un ar konfektēm cienāja dažādi dzīvnieki- kaķis, vāvere, zaķis, pelīte un citi. Mazliet vēlāk bērnus priecēja "Čučumuižas koncerts". Trešdien bērniem bija sagatavota diskotēka, mini kinoteātris, fotostūrītis, kā arī gards svētku kliņģeris. Ceturtdien PII "Strautiņš" apciemoja mazo audzēkņu vecāki, lai vienotos kopīgā svinēšanā. Savukārt piektdien dārziņa kolektīvu un audzēkņus priecēja krāšņs balonu salūts, bet vakarā darbinieku kolektīvam notika svētku pasākums, kurā piedalījās arī Ogres novada pašvaldības pārstāvji un Izglītības un Sporta pārvaldes darbinieki.

Tīsa atzīst, ka svētku nedēļa bijusi īpaši darbīga un saspringta, tomēr prieks par svētkiem nogurumu ātri vien aizdzinis.

Vadītāja atceras, ka pirms 10 gadiem bērnudārzs ienācis pavisam tukšās telpās. Pa šo laiku izdarīts ir daudz, lai radītu mājīgu vidi un estētiskas telpas. Skaisti izremontētas telpas, sakopta teritorija par ko īpašu paldies velta iestādes dārzniecei un sētniecei, bagātīga materiāli tehniskā bāze, plašs sporta inventārs un labi iekārtotas un aprīkotas grupiņas nu ir PII "Strautiņš" vizītkarte.

2014.gadā bērnudārzā norisinājās projekts energoefektivitātes paaugstināšanai, kura ietvaros tika veikta ārsienu, cokola un jumta siltināšana, ēkas korpusu savienojošā gaiteņa grīdas siltināšana, pagraba pārseguma siltināšana, logu un ieejas durvju nomaiņa, apkures sistēmas balansēšana un temperatūras regulēšanas automātikas uzstādīšana, kā arī ventilācijas sistēmas ierīkošana, gaismekļu nomaiņa. Līdz ar šo projektu PII "Strautiņš" ieguvis arī jaunu un košu ārieni.

Pedagogi mēģina rast arvien interesantākas un daudzveidīgākas pieejas bērnu attīstības veicināšanā un izglītošanā. Tiek uzlabotas nodarbības, mazie audzēkņi pat dodas mācīties un apgūt zināšanas ārā, brīvā dabā. Šobrīd tiek veidota programma logopēdiskajai valodas attīstība. Tīsa uzsver, ka mūsdienās lielai daļai bērnu nepieciešama logopēdiskā palīdzība.

Vadītāja Tīsa atzīst, ka PII "Strautiņš" virmo īpaši laba aura, ko veido apkārt esošie labie cilvēki: "Ik viena problēma tiek atrisināta sarunās, darbinieki atklāti nāk un runā, ja rodas kādas problēmas vai neskaidrības. Tāpat mūsu audzēkņu vecāki ir atsaucīgi un pozitīvi lādēti, vienmēr palīdz un atbalsta."
 
Kolektīvu vadītāja novērtē kā radošu, draudzīgu, kārtīgu un darboties gribošu. Ir gan darbinieki, kuri iestādē strādā jau no tā atvēršanas brīža, ir arī jauni un profesionāli darbinieki.  Tīsa atzīst, ka nozīmīgi ir veidot pozitīvu atmosfēru kolektīvā: "Svarīgi, lai mums vienmēr atgriežoties mājās no darba būtu, kur no rītiem atgriezties no mājām. Lai ar prieku varētu nākt uz darbu!"

Tīsa uzsver, ka ciešāka sadarbība ar vecākiem ir tieši grupās. Kopīgi tiek risināti dažādi jautājumi, rasti risinājumi un ģenerētas jaunas un svaigas idejas. Tikai spēcīga sadarbība starp ģimeni un bērnudārza kolektīvu spēj radīt lielisku atmosfēru bērna augšanai un izaugsmei. Iestādes veiksmīgai darbībai nozīmīga ir savstarpēja uzticēšanās.

Pirmskolas izglītības iestādē rūpējas, lai svētku sajūta un jautri un priecīgi brīži bērnus nepamestu ikdienā. Reizi mēnesī tiek rīkoti jautrie brīži, kuros ir dažādas rotaļas, sporta spēles, kustību rotaļas. Neizpaliek arī dažādas mazas balviņas. Bērni atzīst, ka tieši šī tradīcija ir pati mīļākā.

Arī dažādos citos svētkos pie bērniem ierodas lāči, lapsas, vāveres un citi zvēri.  Plaši apmeklētas ir vecmāmiņu pēcpusdienas, kur iespējams laiku pavadīt kopā ar mazbērniem.

Bērni dārziņā dzied un dejo, mācās angļu valodu, kā arī attīsta dažādas maņas izmantojot attīstošās spēles, kas paredzētas dažādām darbībām, piemēram vīšanai, tīšanai, vērpšanai u.t.t. Bērni daudz nodarbojas arī ar rokdarbiem. Mazie audzēkņi pat šuj, tas notiek ar īpaši bērniem paredzētām adatām, lai nodrošinātu bērnu drošību.                

PII "Strautiņš" lepojas ar savu himnu, kuras autors ir Ogres novada pašvaldības priekšsēdētājs Artūrs Mangulis.

"Kā rasas lāsītes tīras,
Mēs satekam kopā ik rītu!
Lai zelta saulīti austam
Strautiņā sagaidītu! (..)"

Izglītības iestāde lepojas arī ar savu kolektīvu, kurš cenšas rūpēties par savu audzēkņu labsajūtu un vecāku sirdsmieru. PII "Strautiņš" vadītāja Tīsa: "Paldies visam kolektīvam, par savu ieguldīto darbu bērnu izaugsmes, labsajūtas un attīstības labā. Paldies Ogres novada pašvaldībai un Izglītības sporta pārvaldei, kuras vienmēr palīdz ar finansējumu un neskopojas ar padomu. Paldies arī citām Ogres novada pašvaldības pirmskolas izglītības iestāžu vadītājām, kuras vienmēr ir atsaucīgas. Mēs vienmēr cenšamies palīdzēt viena otrai, dot padomus un apmainīties ar savu pieredzi likumdošanā, pedagoģiskajā darbā un citās jomās."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)