Banner 980x90

Pilnveidos Vidzemes transporta sistēmu

Ar atklāšanas konferenci Itālijas pilsētā Ankonā sākusies projekta "Rits-Net" īstenošana. Vidzemē plānots izveidot stratēģiju inteliģento transporta sistēmu izmantošanai reģionā. 

Līdz šim Eiropā un Latvijā lielāka uzmanība ir veltīta sabiedriskā transporta sistēmas plānošanai pilsētās, bet mazāk - lauku reģionos. Izveidotās transporta sistēmas ir neatkarīgas viena no otras un nevar savstarpēji kopīgi darboties. Rezultātā iedzīvotājam ir grūtāk plānot braucienus no pilsētām uz lauku reģioniem. Tāpat tehnisko risinājumu rīki atšķiras valstu starpā. Mūsdienās, kad Eiropas robežas ir atvērtas ceļotājiem, aktuāla kļūst arī iedzīvotāju pārvietošanās starp valstīm.  

Inteliģentās transporta sistēmas ir inovatīvi transporta pakalpojumu risinājumi un efektīva satiksmes pārvaldība, kuru īsteno, izmantojot informāciju tehnoloģijas. Sistēma dod iespēju dažādiem lietotājiem ērtāk piekļūt ar satiksmi saistītai informācijai un pārdomāti izmantot transporta pakalpojumus.   

Līdz šim reģionā nav izveidota vienota informācijas sistēma, kurā iedzīvotājs var izvēlēties un plānot vēlamos brauciena maršrutus. Projekta īstenošanas gaitā dalībnieki iepazīs labākos Eiropas tehniskos risinājumus inteliģento transporta sistēmu jomā un meklēs veidus kā tos ieviest reģionos. Pēc projekta noslēguma Vidzemē izstrādātās vadlīnijas iekļaus reģiona ilgtermiņa attīstības stratēģijā, radot konkrētus ieteikumus sabiedriskā transporta sistēmas attīstībai turpmākajiem septiņiem gadiem.

Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un to realizē programmas "Interreg IVC" ietvaros.  "Rits-Net" apvieno deviņus partnerus no dažādām Eiropas valstīm. Projekta vadošais partneris ir Marche reģions no Itālijas.

 "Rits-Net" mērķis ir palīdzēt reģioniem attīstīt individuālus inteliģento transporta sistēmu plānus, lai veidotu ilgtspējīgu transporta sistēmu reģionos.

           
Papildus informācija: Dagnija Ūdre, Projektu vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, mob.: + 371 29219477, e-pasts: dagnija.udre@vidzeme.lv.   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)