Banner 980x90

Pirmo reizi Latvijā ceļa pamatu stabilizēšanai purvainā posmā izbūvēs kolonnas

Rīga, 20.aug., LETA. Pirmo reizi valsts ceļu tīklā ceļa pamatu stabilizēšanai purvainā posmā tiks izbūvētas kolonnas, aģentūru LETA informēja Latvijas Valsts ceļu (LVC) pārstāvji.

Valsts reģionālā autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri (P32) divos posmos no Madlienas līdz Skrīveriem notiek šīs sezonas plašākie ceļa remontdarbi valsts autoceļu tīklā. Ceļa pārbūves gaitā posmā no 49,5. līdz 50.kilometram atklātas vājas nestspējas gruntis - purva posms ar kūdras slāni desmit metru dziļumā. Tas atklājās papildu izpētē, ko veica AS "Ceļuprojekts". Projektētājs arī ieteica iespējamos risinājumus grunts stabilizācijai.

Lai stabilizētu šo grunti, valsts ceļu tīklā pirmo reizi tiks pielietota kombinēto kolonnu un pāļu kolonnu izbūves metode. Tiks izbūvētas 30 centimetru platas un līdz sešus metrus garas betona kolonnas, virs tām - 60 centimetru platas līdz divus metrus garas grants un šķembu kolonnas. Kopumā plānots izbūvēt 952 kolonnas, kuras tiks izkārtotas 2,5x2 metru režģī. Lai veiktu šo darbu, Latvijā ieradusies speciālistu komanda no Polijas uzņēmuma "Menard Polska" ar nepieciešamo aprīkojumu.

Mediju pārstāvji plašāk par būvdarbu specifiku tiks informēti trešdien, 22.augustā, plkst.11. Par būvdarbu specifiku uz vietas informēs LVC Būvniecības pārvaldes direktors Gints Alberiņš, projektētāju, kā arī būvnieku AS "A.C.B." un "Menard Polska" pārstāvji.

Posmā no Madlienas līdz pārvadam pār autoceļu Tīnūži-Koknese (P80) pēc pārbūves būs izbūvēta pilnībā jauna autoceļa konstrukcija ar trim asfalta kārtām, uzstādītas drošības barjeras, sakārtota ūdens novades sistēma un sabiedriskā transporta pieturvietas, pārbūvēti tilti pār Ogri un Lobi. Šos būvdarbus veic "A.C.B.", to līgumcena ir 10,7 miljoni eiro ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, būvdarbus plānots pabeigt rudenī.

Uz šī paša autoceļa būvdarbi notiek arī posmā no ceļa Tīnūži-Koknese (P80) līdz Skrīveriem. Arī šim posmam būvē jaunu salturīgo slāni, šķembu pamatu un ieklās trīs asfalta kārtas. Turklāt Skrīveros izbūvēs lietus ūdens kanalizāciju un drenāžu, ierīkos ceļa apgaismojumu un pārbūvēs elektrotīklus, kā arī tilta pār Maizīti vietā izbūvēs tērauda caurteku. Šos būvdarbus veic SIA "Strabag", un to līgumcena ir deviņi miljoni eiro ar ERAF līdzfinansējumu, tos pabeigs nākamā gada vasarā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)