Banner 980x90

PLL valsts pārvaldes auditu nodēvē par nekompetenti sagatavotu dokumentu

Politiskajā apvienībā "Par Labu Latviju!" ietilpstošās partijas jau šā gada pavasarī Saeimā virzīja grozījumus likumā "Par budžeta un finanšu vadību", kas uzliktu par pienākumu valdībai izstrādāt 2011.gada valsts budžeta projektu līdz šā gada 1.septembrim. Diemžēl valdošās partijas nobalsoja pret, lai sabiedrība neuzzinātu viņu plānus līdz vēlēšanām.
Kaut kādas darbības imitācijai premjera Dombrovska paspārnē tika veikts valsts pārvaldes funkciju audits, kurā piedāvātā valsts funkciju optimizācija it kā ļautu ietaupīt 79,3 miljonus latu. Taču izrādās, ka audita ziņojumā izteiktos priekšlikumus neatbalsta neviens nozares ministrs, tai skaitā no premjera pārstāvētās apvienības "Vienotība".

Valsts kancelejas vadībā veiktais valsts funkciju izvērtējums un uz tā bāzes tapušais ziņojums par valsts budžeta finansējuma samazinājumu dažādās nozarēs ir nekompetenti sagatavots teorētisks dokuments, kura ieviešana dzīvē nav iespējama, līdz ar to Kultūras ministrija to neuzskata par apspriešanas vērtu, norādījis kultūras ministrs Ints Dālderis (JL).

Audits ir neobjektīvs un neprofesionāls, darba grupas atzinumā nav vērtētas funkcijas pēc būtības, bet pēc vienādiem nosaukumiem, ziņojumā nav ņemts vērā ekspertu viedoklis, kā arī iepriekšējo reformu rezultāti un vērtējumi, auditoru grupa tikai imitējusi darbību, skaidri zinot, ka neviens no ieteikumiem praktiski dzīvē nav realizējams un tā vienīgās sekas ir uztraukuma radīšana sabiedrībā un nozarēs strādājošajos, secinājusi arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" uzskata, ka valdības vadītājs kārtējo reizi ir pierādījis savu mazspēju izstrādāt jebkādu sabiedrībai un nozarēm pieņemamu valsts pārvaldes reformu. Ja Dombrovskis nespēj atzīt savu nevarību un atkāpties no amata, "Par Labu Latviju!" ierosina premjeram doties bezalgas atvaļinājumā, lai ar savu bezjēdzīgo atrašanos šajā amatā vismaz nenodarītu budžetam vēl lielākus zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)