Banner 980x90

Poligonā "Daibe" par 19,2% pieaugs sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifs

Daugavpils, 19.jūn., LETA. Saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pieņemto lēmumu SIA "ZAAO" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifs par vienu noglabāto atkritumu tonnu, ieskaitot dabas resursu nodokli, bet bez pievienotās vērtības nodokļa, poligonā "Daibe" līdz šā gada beigām palielināsies par 19,2% un būs 48,55 eiro par tonnu, aģentūru LETA informēja ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Jegorova.

Jaunie tarifi spēkā stāsies šī gada 19.jūlijā.

Nākamā gada sākumā tarifu paredzēts pacelt vēl par 7,6%, tam pieaugot līdz 52,53 eiro par tonnu, bet 2020.gadā to paredzēts palielināt vēl par 6,6%, tam sasniedzot 56,02 eiro par tonnu līdz jauna tarifa spēkā stāšanās brīdim.

Minēto tarifa izmaiņu ietekmē mainīsies arī atkritumu apsaimniekošanas maksa ZAAO klientiem Ziemeļvidzemes 22 pašvaldībās. Par konkrētām izmaiņām katrā pašvaldībā klienti tiks informēti personīgi.

Poligona "Daibe" tarifs bijis nemainīgs kopš 2012.gada, atkritumu pieņemšanas cena poligonā palielinājusies tikai dabas resursu nodokļa (DRN) pieauguma dēļ - no 2012. līdz 2018.gadam šis nodoklis audzis 3,5 reizes. Šajos gados ZAAO ir īstenojusi vairākus Eiropas Savienības un Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētus projektus, izveidojot jaunu infrastruktūru atkritumu priekšapstrādei pirms apglabāšanas – manuālo sadzīves atkritumu šķirošanas līniju. Ir sākta otrās atkritumu krātuves pildīšana, pirmajai piepildītajai krātuvei notikusi rekultivācija. Līdzekļi ieguldīti arī poligona Daibe" pievadceļa rekonstrukcijā.

ZAAO ir 28 pašvaldībām piederošs uzņēmums, kas piedāvā kvalitatīvus un vides prasībām atbilstošus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Ziemeļvidzemē un atsevišķos Malienas un Pierīgas reģiona novados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)