Banner 980x90

Publicē 9.Saeimas partiju vērtējumu

No šodienas portālos scenāriji.lv un politika.lv ir atrodams projekts "Solīts makā", kur apkopots 9.Saeimas partiju pašvērtējums un ekspertu vērtējums par padarīto četros gados, aģentūru LETA informē scenariji.lv redaktore Agita Pusvilka. 
Pusvilka un projekta "Solīts makā" vadītāja Ināra Kehre pauž, ka projekta ietvaros piedāvāts ekspertu novērtējums par solījumiem, to izpildi un rezultātiem. Turklāt arī lasītājiem ir iespēja vērtēt partiju darbu, liekot atzīmes un komentējot. No visu lietotāju liktajām atzīmēm veidosies lasītāju vidējais vērtējums, ko varēs salīdzināt ar ekspertu un pašu partiju sniegto vidējo vērtējumu.

Projekts "Solīts makā" izveidots kā savdabīga skolēnam gada beigās izsniedzama liecība. Tajā redzams pašas partijas un ekspertu, kā arī lasītāju sniegtais vidējais vērtējums par desmit nejauši izvēlētu katras partijas solījumu izpildi. Katrai partijai ir savi atšķirīgie solījumi, par kuriem lasītājs var redzēt gan atsevišķus partijas un ekspertu komentārus, gan vispārīgu informāciju par to, kas un kad solījuma izpildes labā ir darīts.

Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis skaidro, ka, "izvēloties, par ko balsot, mēs - pilsoņi - rādām sev un citiem, ko mēs ņemam par pilnu un ko nē. Gluži kā bankas kredītkomisija, pilsoņi izvērtē gan pretendenta "biznesa plāna" saturu, gan iepriekšējo "kredītvēsturi" (kredīta apjoms ir 4-5 miljardi latu gadā - mūsu valsts budžets)".

"Ja mēs kādam neuzticētu hipotekāro kredītu, kāpēc lai mēs uzticētu pārvaldīt mūsu nodokļu naudu? Iepazīties ar partiju "kredītvēsturi" un to, kā padarīto novērtē pašas partijas un eksperti, un sniegt savu - pilsoņa atzinumu - ir "Solīts makā" galvenie mērķi. Vai aizdosim vēlreiz, vai tomēr sūtīsim mājās?" par projekta mērķi piebilst Ķīlis.

"Solīts makā" ir sabiedriskās politikas centra "Providus" un scenāriji.lv kopīgs projekts ar mērķi rosināt vēlētājus domāt, izvērtējot 9.Saeimas darbu - kā partijas attiecas pret saviem solījumiem, kā tās vērtē savus darbus desmit ballu skalā, kā skaidro to izpildi vai neizpildi, skaidro Pusvilka.

Partiju solījumus izvērtējuši 15 Stratēģiskās analīzes komisijas un scenāriji.lv eksperti - politiski neitrāli dažādu nozaru speciālisti. Ikviens no ekspertiem savu vērtējumu sniedzis neatkarīgi, komentējot tos solījumus, par ko ir kompetents. Projektā atspoguļotais ir izvērtējuma apkopojums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)