Banner 980x90

"Eko Osta" likvidē dīzeļdegvielas piesārņojumu Ogrē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "Eko Osta" sekmīgi novērsis vides piesārņojumu ar dīzeļdegvielu privātmāju rajonā Ogrē, Kumelīšu ielā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja "Eko Osta" sabiedrisko attiecību konsultants Kaspars Līcītis, vides piesārņojums radās, veicot šķidrā kurināmā rezervuāra uzpildi privātmājā, kas atrodas Ogrē, Kumelīšu ielā. Tehnisku iemeslu dēļ plīsa autocisternas degvielas noliešanas caurule, rezultātā notiekot degvielas noplūdei. Pēc publiski sniegtās informācijas – zemē izlijuši aptuveni 160 litri dīzeļdegvielas. Nolīstot lietum, degviela kopā ar lietus ūdeņiem bija iesūkusies gruntī. Lai noteiktu kaitējumus videi, tika paņemti zemes paraugi un veiktas nepieciešamās analīzes, pēc kā secināts, ka nepieciešama 5-10 centimetru biezas zemes virskārtas noņemšana.

"Diemžēl informāciju par šo ekoloģisko avāriju saņēmām novēloti. Negadījums notika 1.augustā, ziņu par to saņēmām tikai 3.augustā. Ja informācija tiktu saņemta ātrāk, videi tiktu nodarīts krietni mazāks kaitējums. Aicinām iedzīvotājus par līdzīgiem negadījumiem pašiem nekavējoties ziņot Valsts vides dienestam (SOS tālr.:26338800) un arī mūsu uzņēmumam (tālr.: 67393860; 26515398, e-pasts: ekoosta@ekoosta.lv), kas Latvijā vienīgais spēj nodrošināt pilnu vides piesārņojuma ar naftas produktiem likvidēšanas ciklu," uzsver uzņēmuma pārstāve Una Vaičulēna.

Novēršot avārijas sekas, Eko Osta negadījuma vietā izvietoja vienu naftas produktus uzsūcošo bonu. Divu dienu laikā tika izvesti aptuveni 30 kubikmetri piesārņotās grunts, kas kopā svēra aptuveni 45 tonnas Piesārņotā augsne tika nogādāta uzņēmuma "E Daugava" piesārņotās grunts attīrīšanas ražotnē Emburgā, kur tā tiks attīrīta, izmantojot mikrobioloģisko metodi. Pēc piesārņotās zemes savākšanas, nepieciešams veikt vides monitoringu.

Uzņēmums "Eko Osta" rūpējas par bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, ar mērķi ierobežot vides piesārņošanu un atbalstīt videi draudzīgu, inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu. Plašāka informācija par uzņēmumu: www.ekoosta.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)