Banner 980x90

"Saivai" izstāde par godu 55 gadu jubilejai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ogres novada Kultūras centra 193.telpā par godu Ogres tautas lietišķās mākslas studijas (TLMS) ''Saiva'' 55 gadu jubilejai apskatāma izstāde ''Gadu raksti''.

Kā pilsētas informācijas portālu Oge24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, izstāde apskatāma katru dienu no plkst.11.00 līdz 18.00 līdz 13.decembrim.

Baltu senči Latvijā jau pirms četriem gadu tūkstošiem pratuši sasaistīt kopā šķiedras – savijot. Šo darbu veica ar pirkstiem, vien izmantojot nūjiņas vai kāšus, pie kuriem pavedienus piestiprināja. Aužamie stāvi jeb stelles izgudroti jau pirms mūsu ēras, tikai konstrukcija laika gaitā uzlabota. Jau pirms 375 gadiem Latvijā tika atvērta arī gobelēnu darbnīca. Lai no amatnieka kļūtu par mākslinieku, jābūt dievišķai dzirkstij un zināšanas nepārtraukti jāpapildina.

Audēji šo latvju tautas mākslu jau 55 gadus sargā, lolo un papildina TLMS "Saiva". Izstādē "Gadu raksti" tiek parādīts savs laika ritējums.

Savukārt līdz 29.novembrim ir iespējams aplūkot Anitas Munkēvičas un Gitas Krīgeres personālizstādi "Gadi skrien kā zirgi". Nosaukuma ideja slēpjas dzīves ritējumā, kas ir straujš un skrejošs. Brīžiem netiek pamanīts, ka dzīvē atkal kāds gadu desmit nācis klāt, kā šopavasar Anitai, tā Gitai.

Lai gadi skrien, bet padarītā darba rezultāts- noaustie lakti, segas, galdauti un viss sirds siltums tajos ieliktais, paliks paaudžu paaudzēm vēl simtiem gadu...

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)