Banner 980x90

"Slokas" komanda triumfē minifutbola turnīrā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām "Seni Cup 2016"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību centrā Staicelē 26. un 27.maijā noslēdzās jau desmitais SIA "TZMO Latvija" rīkotais minifutbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām "Seni Cup 2016". Turnīrs pulcēja 15 komandas no visas Latvijas, un ceļazīmi uz finālturnīru Polijā izcīnīja turnīra jaunpienācēja - "Slokas" komanda. 

"Slokas" spēlētāji ar savu sniegumu sagādāja pārsteigumu visiem klātesošajiem– komanda turnīrā piedalās tikai otru gadu un spējusi pakāpties no priekšpēdējās vietas 2015.gada turnīrā līdz godalgotajai pirmajai vietai šogad.

Nacionālā turnīra uzvarētāji jau 6.jūlijā dosies pārstāvēt Latviju starptautiskā mērogā uz "Seni Cup" finālturnīru Polijas pilsētā Toruņā, kur sacentīsies ar dalībniekiem no Polijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas un Slovākijas. Par "Seni Cup" kausu finālā tikās "Slokas" un "Ziedkalnes" komandas. Lai arī pirmajiem iekarot pretinieku vārtus izdevās ziedkalniešiem, lielāko spēles daļu bumbu kontrolēja "Slokas" futbolisti, kas ļāva pārliecinoši pieveikt iepriekšējā gada līderus.

Veselības un sociālās aprūpes centra – "Sloka" priekšsēdētājs Aivars Smagars stāsta, ka tieši Ziedkalnes komanda pagājušo gadu ar savu profesionālo spēli un komandas saliedētību iedvesmojusi viņus neatlaidīgam darbam gada garumā. "Vēlamies teikt arī lielu paldies organizatoriem par sacensību rīkošanu - "Seni Cup" ir veicinājis centra klientu cīņassparu un dzīvesprieku, kas noderēs finālā Polijā" priekā dalās Smagars.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja 2014.gada laureāti VSAC "Mēmele", kas duelī pārspēja VSAC Zemgales filiāli "Iecavu" ar rezultātu 6:1. Attiecīgi tālākās vietas ieņēma VSAC filiāles: "Iļģi", "Ezerkrasti", "Jelgava", "Rūja", "Krastiņi", "Dundaga", DAC Ogre, "Ķīši", "Ropaži", "Veģi" un "Aizvīķi".

Lai nodrošinātu godīgu spēli, komandas tika iedalītas trīs grupās – A, B un C, atbilstoši dalībnieku fiziskajai sagatavotībai un veselības stāvoklim. Pēc finālmačiem norisinājās arī tradicionālā "Seni Cup" zvaigžņu spēle, kurā ar spēkiem mērojās turnīra zvaigžņu izlase un pasākuma organoizatoru komanda. Sociālo centru komanda šajā spēlē tika papildināta ar uzlecošo Latvijas futbola izlases kandidātu un Polijas kluba Górnik Zabrze spēlētāju Mārci Ošu. Spēle noslēdzās ar neizšķirtu 5:5 - turnīra dalībnieki atzina, ka draudzīgais rezultāts simbolizē sacensību norisi.

LFF attīstības nodaļas vadītājs Renārs Krīgers atklāšanas ceremonijā uzsvēra, ka futbols ir emociju spēle – tāpēc turnīrā būtiskākais nav rezultāts, bet gan iespēja saliedēties un izbaudīt pozitīvās emocijas. Lai spēlētu futbolu - nevajag daudz, pietiek tikai ar bumbu un vēlmi piedalīties.

"Turnīra dalībniekiem piemīt brīnumains gribasspēks un ticu, ka tas ir pateicoties tam, ka viņi spēlē futbolu," tā Krīgers. "Minifutbola turnīra "Seni Cup" tradīcija ir ļoti gaidīti atkal tikšanās un kopā sanākšanas svētki ne tikai dalībniekiem, bet arī mums. Sportisko garu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām uzturam jau desmito gadu – rūpējamies, lai turnīra kvalitāte katru gadu augtu un mums ir patiess prieks, ka arī dalībnieku meistarība attīstās," stāsta SIA "TZMO Latvija" valdes locekle Ruta Dziļuma.

"Jau piekto gadu esam kopā ar "Seni Cup", lai atbalstītu tradīciju, kas izceļ cilvēka gribasspēka lomu dzīves kvalitātes uzlabošanā. Sadarbību uzskatām par abpusēji izdevīgu - ar savu līdzdalību padarām gaišāku ikdienu šiem cilvēkiem, savukārt viņi ar savu mērķtiecību rāda piemēru, ka viss ir iespējams. Tas mums palīdz attīstīt biznesu, lai arī turpmāk varam atbalstīt sociālās iniciatīvas," uzsver SIA "Solaris Bus & Coach Latvia" vadītājs darbā ar klientiem Baltijas valstīs Rolands Katkevičs.

Par godu jubilejas turnīram, organizatori bija parūpējušies par svētku atmosfēras radīšanu – atklāšanas ceremoniju ar uzstāšanos ieskandināja jauniešu pūtēju orķestris Auseklītis. Savukārt Latvijas Saeimas deputāts Valdis Kalnozols pasniedza simbolisku tradīcijas nesēju – kastani, kas turnīra laikā arī tika iestādīts. Otrajā dienā dalībnieki varēja izbaudīt virkni individuālu aktivitāšu, lai pārbaudītu savu veiklību un izturību. Kā jau jubilejās pienākas, arī Staicelē neiztika bez tortes un svētku salūta.

"Seni Cup" futbola līga aizsākās Polijā, kur to kopš 2001.gada organizē Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs "TZMO SA". Latvijā turnīrs norisinās kopš 2006.gada un šogad notika jau desmito reizi. Turnīru, sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju, organizē "TZMO SA" meitas uzņēmums – "TZMO Latvija". Šogad "Seni Cup" turnīru atbalsta Latvijas Futbola Federācija, Polijas vēstniecība Latvijā, SIA "Solaris Bus & Coach Latvia", "Coca-Cola HBC Latvija", SIA "Skrīveru Saldumi", SIA "Eugesta un Partneri", "Garnier", "AVOKADO" garšvielu veikals, Grāmatu nams "Valters un Rapa, A/S "Jungent Latvia" un Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)