Banner 980x90

"Ražots Latvijā" par Ministru prezidenta amata kandidātu izvirza Viesturu Tamužu

Šodien partiju apvienība "Ražots Latvijā" par savu Ministru prezidenta amata kandidātu izvirzīja uzņēmēju, SIA "Eko Baltija" valdes locekli Viesturu Tamužu.
Tamužs dzimis 1962.gada 20.aprīlī Priekulē, beidzis Latvijas Valsts universitātes Ķīmijas fakultāti, nodarbojies ar pētniecību ķīmijas jomā, bijis Rūpniecības un enerģētikas ministrijas ārējo sakaru nodaļas vadītājs, SIA "Iepakojumu centrs" direktors, SIA "Pakenso Baltica" viceprezidents. Viņš vadījis Latvijas Iepakojumu asociāciju un SIA BO "Latvijas Zaļais punkts".

2008.gadā laikraksts "Dienas Bizness" minējis Tamužu Latvijas 1000 miljonāru sarakstā. Šodien preses konferencē Tamužs atzina, ka izvirzīšana "Ražots Latvijā" premjera amatam viņam nozīmē "politiskās nevainības zaudēšanu". Līdz šim viņš no politiskās darbības esot apzināti vairījies.

Nodarbojoties ar riska kapitāla pārvaldīšanu, viņš esot dibinājis, pārveidojis un paplašinājis 50 uzņēmumus, kuru kopējais apgrozījums ir 30 miljoni latu gadā, kā arī radījis 700 jaunas darba vietas.
Latvijas pārvaldīšana, pēc Tamuža domām, nevarētu būt pārlieku sarežģīta lieta, jo valsts ir maza, liela daļa cilvēku - savstarpēji pazīstami, turklāt Latvijā nav ne etnisku, ne reliģisku konfliktu.

Tamuža sapnis ir desmit gadu laikā pacelt Latvijas tautsaimniecību līdz Eiropas Savienības valstu vidējam līmenim. Tas ir izdarāms, nodrošinot iekšzemes kopprodukta pieaugumu 12% apmērā gadā. Ja Tamužs kļūtu par Ministru prezidentu, viņa valdībā būtu tikai trīs vai četri ministri. Būtu tikai trīs ministrijas: Tautsaimniecības ministrija, Valsts lietu ministrija, kas pārzinātu arī ārlietas un valsts aizsardzību, kā arī Labklājības ministrija, kas gādātu arī par veselības aprūpi.

"Latvijas faktu" aptauja liecina, ka augustā par "Ražots Latvijā" balsotu tikai 1,1% vēlētāju. Apvienības valdes loceklis Vilnis Sprudzāns šodien preses konferencē prognozēja, ka par "Ražots Latvijā" 10.Saeimas vēlēšanās nobalsos 6,2% vēlētāju, jo katrs trešais vēlētājs vēl neesot izlēmis, par ko balsot.

Kā LETA jau ziņoja, apvienība "Ražots Latvijā" interneta vidē bija ievietojusi darba sludinājumu, aicinot pieteikties potenciālos Ministru prezidenta kandidātus un viņu komandu, izsludinot 1 000 000 latu papildu atalgojumu gadā pie darba algas nākamos četrus gadus vadītājiem, "kuri būtu spējīgi uzlabot dzīves kvalitāti un uzņēmējdarbības klimatu Latvijā". Šodien preses konferencē apvienības valdes priekšsēdētājs Atis Apinis atzina, ka "neviens, kurš pieteicās premjera amatam, mūs nepārliecināja par savām spējām un programmu".

Partiju apvienību "Ražots Latvijā" veido partijas "Ražotāja Latvija" un "Solidaritāte", un par savu prioritāti politiskajā darbībā tā izvirza politikas veidošanas procesu maiņu un valsts ekonomisko attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)