Banner 980x90

Reorganizējot Ogres novada pašvaldības policiju, darbiniekiem par 70 eiro cer pacelt algas

Rīga, 6.nov., LETA. Veicot reorganizāciju Ogres novada pašvaldības policijā, nākamgad par 70 eiro varētu tikt palielinātas algas policijas inspektoriem un kārtībniekiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldības policija nākamā gada budžeta izdevumos paredzējusi gandrīz par 27 00 eiro vairāk nekā šajā gadā.

Pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) uzskata, ka ir svarīgi palielināt algas policijas darbiniekiem, vienlaikus atgādinot, ka to var izdarīt, nepalielinot budžeta izdevumu apjomu. Pašvaldības vadītāja ieskatā algu palielināšana darbiniekiem var notikt, veicot izmaiņas pašvaldības policijas amatu struktūrā.

Policijas priekšniekam Uģim Ulmanim patlaban ir divi vietnieki. Viņš rosina veikt iestādes reorganizāciju, pārskatot darbinieku funkcijas un arī samazinot policijas priekšnieka vietnieku skaitu. Paredzēts, ka Ulmanis tuvākajā laikā sagatavos un iesniegs pašvaldības vadībai policijas reorganizācijas plāna projektu.

Pašvaldības izpilddirektora vietniece Dana Bārbale informēja, ka policijas priekšnieka sagatavoto iestādes reorganizācijas plāna projektu izskatīs dome un pēc tās akcepta policijas reorganizācija tiks veikta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Ulmanis ir pārliecināts, ka, veicot pašvaldības policijas reorganizāciju, būs iespēja par 70 eiro palielināt amatalgu policijas inspektoriem un kārtībniekiem.

Lai gan valsts budžets vēl nav pieņemts, pašvaldības, gatavojoties nākamajam gadam, lēš savus ieņēmumus un izdevumus. Ogres novada pašvaldībā patlaban aktīvi noris pašvaldības iestāžu budžeta pieprasījumu izskatīšana, lai līdz budžeta plāna iesniegšanai domes sēdē būtu pilnīga skaidrība, kā sabalansēt ieņēmumus ar izdevumiem, lai katra iestāde un pašvaldība kopumā spētu ne tikai veikt ikdienas funkcijas, bet arī nodrošināt līdzekļus attīstībai, norādīja pašvaldībā.

Nākamajā gadā izdevumu apjoms tiek plānots, nepārsniedzot šā gada budžeta izdevumus, un katrai iestādei, gatavojot finansējuma pieprasījumu, šī prasība ir jāievēro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)