Banner 980x90

Rīgā notiks vides festivāls visai ģimenei "Mēs par tīru Latviju!"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ziņa papildināta ar fotogaleriju.
Piektdien, 27.maijā, no plkst.10.00 līdz plkst.16.00 Rīgā Lucavsalas atpūtas parkā notiks vides festivāls visai ģimenei "Mēs par tīru Latviju!".

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv  informē SIA "Zaļā josta" mārketinga vadītāja Laima Kubliņa, festivālā notiks "Zaļā josta" rīkoto makulatūras, izlietoto bateriju un nolietoto elektroiekārtu vākšanas konkursu uzvarētāju sveikšana.

Festivālā īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, jo aizraujošas aktivitātes gaida kā lielus, tā mazus.

Festivāla laikā ne vien tiks apbalvoti konkursu uzvarētāji un ar populāru mūziķu – Laura Reinika un Samantas Tīnas – priekšnesumiem priecēti visi sanākušie, bet arī darbosies vairāk nekā 40 vides organizāciju un zaļi domājošu uzņēmumu meistardarbnīcas un paraugdemonstrējumi. Festivāls norisināsies no plkst.10.00 līdz 16.00 un tajā īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem. Ieeja festivālā un gandrīz visas radošās aktivitātes norisināsies bez maksas.

Apvienojot bērnu, viņu ģimenes locekļu un mācību iestāžu pedagogu aktīvu darbu visa mācību gada garumā, "Zaļā josta" rīkotajos konkursos pārstrādei nogādātas 1185,4 tonnas makulatūras, 27,8 tonnas bateriju un 178,4 tonnas nolietotu elektroiekārtu. Tādējādi ne tikai piešķirta jauna dzīve vērtīgiem resursiem, bet arī ievērojami samazināts radīto un apglabāto atkritumu apjoms, samazināts vides piesārņojums un mazinātas klimata pārmaiņas izraisošo gāzu emisija, tā vietā radot skābekli, kas ir tik ļoti nepieciešams ikvienas dzīvas būtnes elpošanai.

Zaļās jostas festivāls "Mēs par tīru Latviju!" ir īpaši orientēts uz zaļa, ilgtspējīga, dabai un cilvēkam draudzīga dzīvesveida popularizēšanu, tāpēc tā ietvaros ikviena aktivitāte ir rūpīgi pārdomāta un vērsta uz šī mērķa piepildīšanu. Visas dienas garumā paralēli pasākuma centrālajai daļai darbosies vairāki desmiti dažādu izziņas un radošo darbnīcu, paraugdemonstrējumu un aktivitāšu, kā arī norisināsies pašmāju ekoloģisko un videi draudzīgo produktu demonstrācijas. Apmeklētājus uz aizraujošām aktivitātēm gaidīs atkritumu šķirošanas un apsaimniekošanas paraugdemonstrējumi, dabas izziņas laboratorija, vides eksperimentu laboratorija, "Drošības sala", zinātniski radošie eksperimenti, vides mākslas un kultūras izziņas darbnīcas, ģimenes vērtību apzināšanas aktivitātes, sportiski paraugdemonstrējumi un meistarklases, kā arī veselīgu un ģimenēm draudzīgu gardumu tirgotavas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)