Banner 980x90

Rīgas mežacūkas sākušas tramdīt iedzīvotājus Ikšķilē

Ikšķiles novada iedzīvotāji sastapušies ar mežacūkām, kuras bezbailīgi tuvojas apdzīvotām vietām, tāpēc novada Medību koordinācijas komisijai lūgts veikt situācijas izvērtējumu, lai spriestu par iespējamiem risinājumiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca, iedzīvotāju zvanu skaits par mežacūku klīšanu apdzīvotu vietu tuvumā ar katru dienu pieaug. Pašvaldībā ziņo, ka mežacūkas ir drošas un nebaidās no cilvēku klātbūtnes.

Iepriekš mežacūkas Ikšķiles iedzīvotājus nav traucējušas, apliecināja Šulca, tādēļ, visticamāk, šie dzīvnieki, kas nebaidās no cilvēkiem, ir uz Tīnūžu mežiem pārvestās mežacūkas no Rīgas.

Šulca skaidro, ka diemžēl jautājums par mežacūku pārvietošanu uz Tīnūžu pagasta mežiem netika laicīgi saskaņots ar Ikšķiles novada pašvaldību, par to vadība uzzinājusi no masu informācijas līdzekļiem. Situācija pašvaldībā nekavējoties tika pārrunāta. Pašvaldība ir vērsusies pie Ikšķiles novada pašvaldības Medību koordinācijas komisijas, lai tā veiktu situācijas novērtējumu un pieņemtu lēmumu, kā risināt šo jautājumu, pastāstīja Šulca. Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš pauž viedokli, ka mežacūku pārvietošana uz citu vietu neatrisinās problēmu.

Kā novēroja LETA, par traucējošo mežacūku klātbūtni Ikšķilē iedzīvotāji ziņo un sūdzas arī sociālajos tīklos, tostarp ievietojot fotogrāfijas ar dzīvniekiem.

Rīgas domē tikmēr informē, ka amatpersonas apzinās situāciju, kas Ikšķiles novadā radusies pēc pirmo mežacūku pārvietošanas uz Tīnūžiem. 24.jūlijā, plkst.10.00 Rīgas pilsētas izpilddirektors un Rīgas Medību koordinācijas komisijas vadītājs Juris Radzevičs (GKR) sasaucis kārtējo komisijas sēdi, kurā cita starpā tiks izvērtēta pašreiz Ikšķilē novērotā situācija. Uz sēdi uzaicināti Ikšķiles novada pašvaldības pārstāvji, jo tieši uz šī novada administratīvās teritorijas Rīgai piederošajiem mežiem tikai nogādātas pirmās noķertās mežacūkas.

Sanāksmē "Pierīgas mednieku kluba" pārstāvji, ar kuriem pašvaldība noslēgusi līgumu par mežacūku izķeršanu pilsētas teritorijā, informēs par veiktajām un plānotajām darbībām. Tā notiks pilsētas izpilddirektora kabinetā, domes 428.telpā.

Kā ziņots, uz Tīnūžiem pārvietotas pirmās Rīgas mežacūkas - divi rukši un 13 sivēni. Patlaban Rīgā arī sākta mežacūku piebarošana un aploku izvietošana, lai pēcāk dzīvnieku barus varētu notvert un tāpat transportēt uz Tīnūžu mežiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)