Banner 980x90

Rīgas plānošanas reģiona deinstitucionalizācijas projekta īstenošanā iesaistīsies arī Sigulda un Ikšķile

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Deinstitucionalizācijas projektā iesaistījušās arī Siguldas un Ikšķiles pašvaldības, kas nozīmē, ka projekts tiks īstenots jau 28 Rīgas plānošanas reģiona (RPR) pašvaldībās, aģentūru LETA informēja Inese Ozoliņa.

RPR sācis īstenot reģiona pašvaldībās deinstitucionalizācijas projektu, kura mērķis ir palielināt ģimeniskai videi pietuvinātu sociālo pakalpojumu pieejamību bērniem ar funkcionāliem traucējumiem vai ārpus ģimenes aprūpē esošiem bērniem.

Pirmajā posmā RPR koordinē reģiona pašvaldību iesaisti projektā, situācijas izvērtēšanu novados un sadarbības līgumu slēgšanu.

Projektā jau apstiprinājušas savu dalību Alojas, Ādažu, Baldones, Garkalnes, Inčukalna, Jaunpils, Kandavas, Krimuldas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Mālpils, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salacgrīvas, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Stopiņu, Tukuma, Babītes, Carnikavas, Engures, Ogres, Limbažu pašvaldības un tagad arī Siguldas un Ikšķiles pašvaldības.

Līdz 2023.gadam pieci plānošanas reģioni Latvijā ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) finanšu atbalstu īstenos Labklājības ministrijas sākto deinstitucionalizācijas procesu, attīstot sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus pilngadīgiem cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, ārpus ģimenes aprūpē esošiem bērniem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuri dzīvo ģimenēs.

Projektu RPR virza un koordinē Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar tā teritorijā esošajām pašvaldībām un aprūpes iestādēm. Deinstitucionalizācijas laikā šogad tiks veikts individuālo vajadzību izvērtējums visiem mērķa grupas bērniem un pieaugušajām personām ar garīga rakstura traucējumiem. Balstoties uz šiem izvērtējumiem, katram tiks izstrādāts individuālā atbalsta plāns, tostarp patstāvīgas dzīves veicināšanai. Tāpat tiks nodrošinātas apmācības speciālistiem un informatīvi un izglītojoši pasākumi.

LETA jau ziņoja, ka RPR ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu vēlas veicināt ārpus ģimenes aprūpē esošu bērnu, bērnu ar funkcionāliem traucējumiem un personu ar invaliditāti vai garīga rakstura traucējumiem sociālo integrāciju, palielinot šīm personām nepieciešamo pakalpojumu pieejamību viņu dzīvesvietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)