Banner 980x90

Rimšēvičs: Partiju programmas neatspoguļo to, ko grib redzēt sabiedrība

Lai gan Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs politisko partiju priekšvēlēšanu programmas ir tikai "pāršķirstījis", tomēr, spriežot pēc medijos pieejamās informācijas, viņš secinājis, ka programmas neatspoguļo to, ko vēlas redzēt sabiedrība.
Saskaņā ar Rimšēviča pārliecību sabiedrība programmās gribētu redzēt skaidrus un precīzus priekšlikumus tam, kā tiks veikta nākamā budžeta konsolidācija par 400 miljoniem latu un, vēlams, jau konkrētos budžeta posteņos, bet šādu piedāvājumu diemžēl joprojām neesot.

Viņš gan atzina, ka ne visām partijām patlaban būtu iespējas piedāvāt jau konkrētus priekšlikumus noteiktās budžeta pozīcijās, tāpēc vienīgā cerība esot sagaidīt, ka jau drīz pēc 10.Saeimas vēlēšanām šo atspoguļojumu visai ātrā laikā varēs ieraudzīt.

Preses konferences gaitā Rimšēvičs neatlaidās no pārliecības, ka tieši 2011.gada budžets ir izšķirošais rīks, lai nodrošinātu ekonomikas ilgtspējīgu izaugsmi, kas sev līdzi nestu arī labklājības pieaugumu. Kā ziņots, pirmsvēlēšanu laikā dažādi eksperti, uzņēmēji un arī sabiedriskās organizācijas norādījušas uz nepilnīgo partiju programmu piedāvājumu.

Piemēram, Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs un sociālantropologs Roberts Ķīlis izteicies, ka, ņemot vērā partiju nespēju sniegt konkrētus priekšlikumus nodokļu politikas izmaiņām, nevis tikai "celsim", "mazināsim", iespējams, "esam pamatīgās ziepēs". Ķīlis pieļāva, ka partiju nespēja atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem ir vairāk saistīta ar to nekompetenci, nevis nevēlēšanos. "Cilvēkiem jau ir sasolīti debesu brīnumi, tāpēc liekas, ka vairāk nemāk, ne tik daudz negrib precīzi atbildēt," sacīja Ķīlis. "Jautājums, vai tā nav arī citās jomās? Ja tā ir, tad esam pamatīgās ziepēs."

Savukārt biznesa portāla "Nozare.lv" rīkotajā diskusijā arī dažādas nozares pārstāvošie uzņēmēji atzina, ka partiju programmās lielākoties ir tikai lozungi un trūkst skaidra redzējuma, kā paustie solījumi tiks īstenoti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)