Banner 980x90

Rīt politiķi un uzņēmēji diskutēs par eksportu un konkurētspēju pēc vēlēšanām

Rīt, 7.septembrī no plkst.14.00 līdz plkst.16.00 Biznesa augstskolā "Turība" diskusijā sarunā "Eksports & Konkurētspēja pēc vēlēšanām.? "spēkiem mērosies sešu Latvijas vadošo politisko partiju pārstāvji: Nikita Ņikiforovs (SC), Jenss Zvirgzdgrauds (VL - TB/LNNK), Māris Riekstiņš (PLL), Artis Kampars (Vienotība), Juris Sokolovs (PCTVL) un Dmitrijs Smirnovs (ZZS).
LTRK eksperti diskusijā būs Normunds Bergs, LTRK Padomes loceklis, LTRK Eksporta padomes vadītājs, A/S "SAF Tehnika" valdes priekšsēdētājs un Kaspars Ivanovs, LTRK Eksporta padomes loceklis, SIA "Silvanols" valdes loceklis.

Uzņēmēju ar politiķiem diskutēs par prioritārajiem mājas darbiem esošo eksporta atbalsta instrumentu uzlabošanai; to, kā padarīt efektīvāku Latvijas "ārlietu dienesta" darbu eksporta veicināšanai, mazināt birokrātisko slogu dažādās procedūrās, ar kurām jāsaskaras eksportētājiem. Tiks runāts arī par uzņēmēju un nozaru asociāciju kooperācijas uzlabošanu, importu aizstājošo ražošanu un Offset politiku Latvijā. Uzņēmēji tiks izvaicāti arī par to, kuri, viņuprāt, būtu prioritārie Latvijas ražojumi un pakalpojumu eksporta tirgi.

Uzņēmēju - politiķu diskusiju vadīs žurnālists Jānis Domburs.

Nāc uz Turību, vai vēro diskusiju ww.delfi.lv otrdien, 7.septembrī plkst.14.00 – 16.00! Pirms diskusijas varat iesūtīt savu jautājumu politiķim (-iem), rakstot uz adresi diskusija@delfi.lv. P.s. Pirmo uzņēmēju - politiķu diskusiju "Nodokļi & Finanses pēc vēlēšanām.?" vari noskatīties Delfi.tv; saite - http://tv.delfi.lv/album/5579/.

Diskusiju cikla "BIZNESS pēc vēlēšanām. KĀDS?" turpinājumā - 9.septembrī sarunas noritēs par Eiropas Savienības fondu tematiku, 14.septembrī par inovāciju un izglītības tematiku, savukārt 16.septembrī par enerģētikas politiku. Diskusiju cikls 22.septembrī tiks noslēgts ar sarunu par Latvijas nacionālajām interesēm, strukturālajām reformām un valsts budžeta konsolidāciju, valsts komercdarbību un tiesiskas valsts principiem. 22.septembra diskusijā politiķu pusē - partiju premjerministru amata kandidāti vai partiju priekšsēdētāji.

Diskusiju panelī būs ne tikai sešu partiju pārstāvji, bet arī divi uzņēmēji - LTRK izvirzīti eksperti. Diskusiju auditorijā aicināts ikviens uzņēmējs, politiķis, biznesa augstskolas "Turība" un Rīgas Ekonomikas augstskolas biznesa studiju novirzienu pēdējo kursu students un plašsaziņas līdzekļu pārstāvis.

LTRK eksperti, vērtējot un komentējot politiķu atbildes, vadīsies pēc turpat 5 000 uzņēmēju izstrādātajā LTRK "Uzņēmēju plānā 2010" ietvertajiem priekšlikumiem komercdarbības vides uzlabošanai Latvijā.

Jau ziņots, ka 2.septembrī ar sarunu par nodokļiem, nodevām un finanšu pieejamības jautājumiem LTRK aizsāka uzņēmēju - politiķu diskusiju ciklu "BIZNESS pēc vēlēšanām. KĀDS?", kura mērķis ir izzināt, kā vadošās politiskās partijas paredzējušas risināt problēmjautājumus, kas skar uzņēmējdarbības vidi, klātienē iegūt atbildes arī uz visiem tiem jautājumiem, uz kuriem atbildes nesniedz nedz partiju 4 000 priekšvēlēšanu programmas, nedz izvērstie plāni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)