Banner 980x90

Romāns Naudiņš iebilst pret zemo maksu par politiskās aģitācijas telts izvietošanu Valmieras centra zonā

Valmieras domes deputāts Romāns Naudiņš (TB/LNNK) iebilst pret domes Finanšu komitejas sēdē noteikto zemo maksu par politiskās aģitācijas telts izvietošanu Valmieras centra zonā, aģentūru LETA informēja TB/LNNK Valmieras grupa.
Deputāts uzskata, ka maksa divi lati par vienu kvadrātmetru Valmieras centra zonā ir pārāk maza. "Man nav pieņemami, ka maksa par politiskās aģitācijas telti tiek noteikta tik zema. Ja partijas televīzijā par vienu 30 sekunžu video aģitācijas materiālu maksā vismaz 1000 latu, tad samaksāt par telts vietu 500 latus Valmieras budžetā oligarhu partijām nebūtu problēma," uzskata deputāts.

Finanšu komitejas sēdē deputāts lūdza atsevišķu balsojumu, lai noteiktu, ka vienas dienas telts izvietošanas maksa Valmieras pilsētā būtu 500 lati jeb 40 lati par kvadrātmetru zemes. Deputāti šo priekšlikumu neatbalstīja.

Kā informē TB/LNNK Valmieras grupa, uzreiz kā nākamais jautājums komiteju sēdē tika izskatīts partiju apvienības "Par Labu Latviju" iesniegums par priekšvēlēšanu aģitāciju Valmieras pilsētā un telšu izvietošanu. Deputāti atbalstīja telšu, stendu, galdu un citu aģitācijas materiālu izvietošanu. Lēmumu neatbalstīja deputāts Naudiņš, kas kritiski izteicās par pārlieku zemas nomas maksas iekasēšanu no politiskajām partijām.

"Nevaru atbalstīt šādus lēmumus. Saskaņā ar noteikumiem par zemes nomas maksu partijas maksās grašus. Šādas pazeminātas zemes nomas maksas ir administratīvā resursa izmantošana un savējo atbalstīšana. Šajā gadījumā Valmieras Tautas partija atbalsta Latvijas Pirmās partijas intereses. Mani pārsteidz, ka lēmumu par pazeminātu zemes nomas maksu atbalstīja arī partijas "Jaunais Laiks" deputāti. Kārtējo reizi var pārliecināties, ka pareizā brīdī neprotam iekasēt būtiskus naudas līdzekļus par Valmieras pilsētas infrastruktūras izmantošanu," uzskata Naudiņš.

Atbilstoši deputāta aprēķiniem, pieņemot, ka standarta priekšvēlēšanu aģitācijas teltis ir deviņus kvadrātmetrus lielas, maksa par telts izvietošanu pilsētas centrā būs 18 lati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)