Banner 980x90

Romiešu ķimenes var palīdzēt tev notievēt. Kā? 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ja esi gatava pievērsties veselīgākam dzīvesveidam un uzturam, neaizmirsti par kādu noderīgu garšvielu, kas būs kā lielisks sabiedrotais tevis izvēlētajam svara zaudēšanas plānam. Uzmanības centrā – kumins!

Kuminu (Cuminum cyminum), ko tautā mēdz saukt arī par romiešu jeb krusta ķimenēm, nereti jauc ar parastajām ķimenēm (Carum carvi). Abas ir čemurziežu dzimtas garšvielas, taču garšas ziņā atšķiras. Kumins ļoti labi sasilda organismu un ir īpaši iecienīta sastāvdaļa čili un karija pulveros. Gan sēklām, gan maltam kuminam ir visai asa, piparota un pikanta garša un smarža. Jautāsi – kā gan kumins var palīdzēt iegūt slaidākas ķermeņa līnijas? 

Kumins atbrīvo no visa liekā. Regulāri pievienojot maltītēm kuminu, sārņi un toksīni no organisma izvadīsies daudz efektīvāk, kā rezultātā varēsi atvadīties no liekajām tauku šūnām. Kumins normalizē ēstgribu, veicina vajadzīgo uzturvielu uzsūkšanos un atvieglo trekna ēdiena pārstrādes procesus. Tāpat kumins ir bagātīgs ar antioksidantiem un fitosterīnu, kas kavē sliktā holesterīna uzsūkšanos gremošanas traktā. 

Iekustināšana. Aromāts, ko izdala kumins, aktivizē siekalu dziedzeru darbību, palīdzot gremošanas sulām veselīgi plūst un uzsākt kvalitatīvu pārtikas sagremošanu. Lai liekais svars paliktu pagātnē, bez labas vielmaiņas un aktīvas zarnu darbības neiztikt.

Tu guli vairāk, bet ēd mazāk. Jā, tas tiesa – kumins palīdz cīnīties ar slaidās līnijas ienaidnieku – bezmiegu. Kāpēc tas ir tik svarīgi? Jo miega trūkums palēlina vielmaiņu un raisa pastiprinātu ēstgribu. 

Vairs ne miņas no saldumu kāres. Kumina vērtīgums slēpjas arī tajā, ka tas līdzsvaro cukura līmeni asinīs, tādējādi mazina pārmērīgās alkas pēc ogļhidrātiem – saldumiem un dažādiem našķiem. 

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)