Banner 980x90

Sākas CSDD konkursa "Gribu būt mobils!" reģionālie pusfināli

Lai uzlabotu bērnu un jauniešu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošības jomā, CSDD turpina īstenot savus izglītības projektus - šonedēļ sākas konkursa "Gribu būt mobils" reģionālie pusfināli, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv vēsta Ceļu satiksmes drošības direkcijas Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste Agnese Korbe.

Pirmais pusfināls notiks jau 15.janvārī plkst.11.00  Biķernieku kompleksās sporta bāzes biroja ēkā S.Eizenšteina ielā 4, Rīgā.

Septiņās sacensībās visā Latvijā piedalīsies 70 komandas - katrā pusfinālā attiecīgā reģiona desmit labākās komandas. Savukārt martā Rīgā notiks lielais fināls, kurā piedalīsies katra reģiona pusfināla labākā komanda. Konkurss "Gribu būt mobils!" notiek jau astoto gadu. Skolēnu interese katru gadu palielinās - šajā sezonā dalībai pieteicās 443 komandas, kas ir par gandrīz 50 vairāk nekā pērn un tādējādi tiek pārstāvēta ievērojama daļa Latvijas vispārizglītojošo skolu.

Ogrē pusfināls norisināsies ceturtdien, 6.februārī plkst.11.00 Ogres 1.vidusskolā Zinību ielā 3, Ogrē.

Pusfināla dalībnieki pārbaudīs savas zināšanas testa uzdevumos pie datora un parādīs savas iemaņas un zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, darbojoties ar ceļu satiksmes shēmām. Visas komandas mājas darbā ir aicinātas izanalizēt situāciju savā pilsētā vai novadā un sniegt priekšlikumus, kā efektīvi vērsties pie vienaudžiem un ar kādiem argumentiem viņus pārliecināt par atstarojošo materiālu nepieciešamību ceļu satiksmē.

Apsveicam visas 70 pusfinālā iekļuvušās komandas un pateicamies visām komandām, kuras ir piedalījušās šā gada konkursa "Gribu būt mobils" neklātienes posmā.

CSDD sacensību "Gribu būt mobils!" mērķis ir paaugstināt skolēnu zināšanas par satiksmes drošību un pilnveidot personīgās drošības garantēšanas iespējas. Konkurss orientēts arī uz mācīšanās procesa kvalitātes uzlabošanu, iegūto zināšanu praktisku izmantošanu, kā arī uz skolēnu intereses un personiskās iesaistes vairošanu ceļu satiksmē, jo 12-14 gadu vecumā skolēni ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdisti un topošie / esošie mopēdu vadītāji, kam jāmāk pieņemt atbildīgi lēmumi arī sarežģītās satiksmes situācijās.

Konkursa "Gribu būt mobils!" fināla uzvarētājkomandai pavasarī būs iespēja doties izglītojošā ekskursijā uz zinātnes parku "Phaeno" Vācijā. Savukārt, fināla sacensību otrās un trešās vietas ieguvēji saņems dāvanu karti, ko varēs izmantot pēc saviem ieskatiem, lai dotos ekskursijā. Veiksmīgākās konkursa neklātienes kārtas dalībniekus, kuri neiekļuva pusfinālā, saņēma stilīgas balvas. Balvas savā īpašumā iegūs arī visu klātienes septiņu pusfinālu dalībnieki.

Vairāk par konkursu "Gribu būt mobils!": www.gribubutmobils.lv, bet par CSDD izglītības projektiem: http://ej.uz/9dit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)