Banner 980x90

Seminārs Ogres un Ikšķiles tūrisma uzņēmējiem

Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūrai (OITAA) sadarbojoties ar Vidzemes Tūrisma asociāciju (VTA) 12. novembrī viesu namā "Alņi" norisināsies ikgadējais seminārs Ogres un Ikšķiles tūrisma uzņēmējiem, pilsētas informācijas portālu informē Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra.

Semināra tēma ir "Velotūrisma maršrutu veidošanas pieredze Latvijā" kas norisinās projektā "CentralBalticCycling".

Šajā seminārā projekta koordinators Vidzemē Raitis Sijāts pastāstīs par projekta "Greenways" "Central Baltic Cycling" aktivitātēm un to ieviešanas gaitu.

Ogres vēstures un mākslas muzeja speciālists vēstures jautājumos Arno Smiltnieks dalīsies ar pārdomām par likvidētās dzelzceļa līnijas Rīga – Ērgļi izmantošanu tūrismā. Savukārt projekta "Central Baltic Cycling" koordinatore Anna Kupče iepazīstinās ar Green heritage jeb "Zaļo ceļu" piemēriem Eiropā.

Par sociālo tīklu un interneta izmantošanu velotūrisma attīstībā runās Jānis Sijats no VTA.

Par velotūrisma attīstību īpaši aizsargājamās teritorijās un ar Ķemeru nacionālā parka piemēru dalīsies arheoloģe Anda Vilka, tāpat tiks prezentēta Vidzemes kultūras spēle, kurā iekļauti arī Ogres un Ikšķiles tūrisma objekti. Linda Cīrule "Publisko un privāto partnerattiecību biedrība "Zied zeme" valdes priekšsēdētāja ieskicēs "Zied zeme" piedāvājumu/Eiropas Savienības fondu apguvei 2014. – 2019.gadam. Nobeigumā semināra dalībniekiem būs iespēja iepazīties tuvāk ar viesu namu "Alņi" un doties aplūkot vienu no "Zaļā ceļa" posmiem.

Projekta "Central Baltic Cycling" galvenā iecere ir aicināt tūristus apceļot Baltijas jūras piekrastes valstis, piedāvājot neaprobežoties ar galvaspilsētu un apskatīt arī attālāku reģionu piedāvājumu ceļotājiem. Tā kā projekta ieviešanas gaitā tiks veikta gan pašreizējās situācijas analīze, gan apzināts velotūrisma iespēju potenciāls, gan arī attīstīti jauni tūrisma produkti, šī vienlaicīgi ir lieliska iespēja attīstīt tūrisma uzņēmējdarbību projektā iesaistītajos reģionos.

Pieteikumu dalībai seminārā jāapstiprina līdz 4.novembrim, atsūtot pārstāvja vārdu, uzvārdu, telefona numuru, e-pasta adresi un pārstāvēto uzņēmumu uz e-pasta adresi info@latvijascentrs.lv

Dalība seminārā bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)