Banner 980x90

Sešas partijas un partiju apvienības aicina balsot par jaunajiem politiskajiem spēkiem

Politisko partiju apvienību "Ražots Latvijā" un "Atbildība", partiju "Daugava - Latvijai", "Par prezidentālu republiku", Kristīgi demokrātiskā savienība un "Tautas kontrole" vadības pārstāvji šodien parakstīja kopēju uzsaukumu Latvijas tautai - aicinājumu balsot par jaunajām partijām neatkarīgi no saraksta numura.
Šo aicinājumu preses konferencē ar nosaukumu "Tu nezaudēsi savu balsi" parakstīja partiju pārstāvji - Einars Grigors (Par prezidentālu republiku), Atis Apinis (Ražots Latvijā), Rihards Jablokovs (Tautas kontrole), Māra Viktorija Zilgalve (Kristīgi demokrātiskā savienība), Imants Burvis (Daugava - Latvijai) un Aivars Timofejevs (Atbildība).

Savā kopīgajā uzsaukumā partiju pārstāvji norādījuši, ka "Latvijas valsts ir uz sabrukuma robežas, ko ir sekmējusi šobrīd valstī pastāvošā politiskā sistēma ar zemo politisko kultūru, bezatbildību un tiesisko nihilismu" un ka "pie varas esošās personas nav pildījušas solīto un nav attaisnojušas tautas uzticību".

Tāpat aicinājumā vēlētājiem minēts, ka 9.Saeimā esošās partijas darot visu iespējamo, lai noturētos pie varas, turpinātu maldināt un muļķot tautu.

"Pirmsvēlēšanu laikā šīs partijas, mainījušas savus nosaukumus, turpina dot solījumus, kuriem nav lemts tikt realizētiem dzīvē. Uzskatām, ka, balsojot par partijām un to apvienībām, kuras ir pārstāvētas 9.Saeimā, vēlētājs savu balsi izšķērdēs pilnīgi lieki, negūstot no sava balsojuma praktisku labumu nākoams četrus gadus," minēts sešu politisko partiju un partiju apvienību kopīgajā paziņojumā.

Apinis preses konferencē norādīja, ka parasti vēlētājiem esot bažas "zaudēt balsi" jeb nelietderīgi izmantot savu iespēju vēlēt, vēlēšanās balsojot par jaunu, mazpazīstamu politisko partiju vai partiju apvienību, jo tai pastāv risks neiekļūt Saeimā. Taču patiesībā, balsojot par jaunajiem politiskajiem spēkiem, vēlētājiem ir cerība nomainīt pašreizējās Saeimas sastāvu, viedokli pauda partiju apvienības "Ražots Latvijā" priekšsēdētājs.

Burvis informēja, ka visām sešām partijām un to apvienībām, kas parakstījušas aicinājumu, esot vienota ekonomiskā redzējuma platforma, tādēļ tās spēšot "apvienot spēkus, lai izvestu Latviju no krīzes".

Šiem sešiem politiskajiem spēkiem esot arī kopīgi uzstādījumi progresīvā nodokļa ieviešanas jautājumā, kā arī vienota nostāja par prioritātēm - solidaritāte, taisnīgums un brīvība, norādīja Zilgalve. Grigors preses konferencē pauda - lai arī šīm sešām partijām un partiju apvienībām tiekot pārmests, ka tās nemaz nav jaunas partijas, tās tomēr esot reformējušās un vēloties ieviest valstī attīstības politiku pretstatā Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Vienotība") "griešanas politikai".

Savukārt Jablokovs norādīja, ka patlaban notiekot vēlētāju "zombēšana" no mediju puses, rādot "vienas un tās pašas politiķu sejas". Tādēļ īpaši svarīgi vēlētājiem esot saprast, ka arī viņu balss vēlēšanās ir svarīga, pauda Timofejevs.

Partiju apvienības "Ražots Latvijā" pārstāvis Viesturs Tamušs, ko apvienība nosaukusi par savu premjera amata kandidātu, preses konferencē sacīja, ka neticot sabiedriskās domas aptaujās minētajiem partiju popularitātes reitingiem, jo "Ražots Latvijā" pārstāvji esot veikuši paši savu izpēti, kurā rezultāti būtiski atšķīrušies no medijos publicētajiem. Tādēļ, pēc viņa teiktā, esot pamats ticēt, ka arī jaunās partijas tiks ievēlētas Saeimā.

Vienotajā uzsaukumā vienojušos partiju pārstāvji preses konferencē pauda, ka pēc Saeimas vēlēšanām, iespējams, mēģināšot apvienoties, par ko jau esot bijušas sarunas arī pirms sarakstu iesniegšanas 10.Saeimas vēlēšanām, taču tam pietrūcis laika un resursu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)