Banner 980x90

Sestdien Ogrē piestās ievērojams skaits padomju RAF mikroautobusu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 23.jūlijā ogrēnieši varēs vērot RAF mikroautobusu salidojuma braucienu, kurš dosies uz divām, ar padomju auto saistītām un nozīmīgām pieturvietām Ogrē, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja pasākuma organizētāji.

Plānots, ka plkst.11.00 tas apmeklēs autosacīkšu mašīnu inženiera un konstruktora Andra Dambja vadīto Ogres Servisa centru, Austrumu ielā 8, bet plkst.12.00 RAF brauciena pārstāvji viesosies Druvas ielā 8, kur jau kādu laiku atvērta viena no ietekmīgākajām padomju auto kolekcijām Latvijā, ko izveidojis ogrēnietis, SIA "Medeo" vadītājs Jānis Buka.

RAF ekipāžu salidojums -fotoorientēšanās sacensības "RAF REUNION’ RALLY 2016" šogad tiek rīkots pirmo reizi un to organizē Latvijas AAK Padomju tehnikas sekcija. Braucienā piedalīsies ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas u.c valstīm.

Jāatzīmē ka Rīgas Autobusu Fabrika( saīsināti RAF) bija viena no lielākajām mikroautobusu rūpnīcām bijušajā PSRS, kas ražoja mikroautobusus, kurus eksportēja uz daudzām jaunattīstības valstīm . No 1954.gada līdz 1975.gadam ražotne atradās Rīgā, pēc tam ražotne tika pārcelta uz Jelgavu, līdz 1998.gadā to slēdza.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)