Banner 980x90

Sieviešu apavi ziemā – kā pareizi izvēlēties sev piemērotākos?

Foto: Stocksnap.io
Foto: Stocksnap.io
Tā vien šķiet, ka mūsdienās sieviešu apavi izcili spēlē galvenokārt aksesuāra lomu, tomēr derētu paturēt prātā, ka primāri tiem tomēr būtu jābūt praktiskiem, kvalitatīviem un ērtiem.

Lūk, kas var notikt, ja apavi ir nekvalitatīvi:
• izspiežas kauliņi;
• rodas ādas sabiezējumi un varžacis;
• veidojas nepareizs pēdas izliekums;
• rodas muguras problēmas.

Tad, ja ziemas apavi ir tikai skaisti, papildus šīm problēmām vēl var tikt pie pēdu apsaldējumiem un nodarīt savam ķermenim vēl citus kaitējumus. Iepazīstieties ar ieteikumiem, kā iegādāties kvalitatīvus ziemas apavus, veikala Somijas apavi speciālistu sagatavotajā rakstā!

Rūpes par kājām īpaši svarīgas kļūst ziemā
Ziemas sezona ir laiks, ko liela daļa cilvēku gaida ar bažām un neskaidrību par to, kā izvēlēties labus un kvalitatīvus ziemas zābakus, kas kalpos ilgi un nenodarīs ļaunumu veselībai. Veikala Somijas apavi eksperti piedāvā iepazīties ar dažiem galvenajiem nosacījumiem ziemas apavu izvēlē. Pirmkārt, jāsāk ar apavu iedalījumu.

Sieviešu apavi iedalāmi pēc:
• papēžu augstuma (augsts, vidējs, zems);
• zābaka garuma (garie, līdz celim, potīšzābaki).

Ja ziemas zābaku garums ir gaumes lieta, tad papēdi labāk izvēlēties zemu. Tad, ja Jums tomēr gribas zābakus uz papēža, raugieties, lai tas būtu stabils, ne spics un ne pārāk augsts.
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv


Reljefs, reljefs un vēlreiz reljefs!
Sieviešu apavi bieži vien ir bez izteikta protektora. Ja vasaras laikā tam ir salīdzinoši maza nozīme, tad ziemā protektora dziļums ir ļoti svarīgs faktors, lai izvairītos no nopietnām traumām, kas iegūtas krītot. Meklējiet apavus ar izteiktu zoles protektoru, turklāt, ja izvēlaties augstpapēžu zābakus ar atdalītu papēdi, raugieties, lai arī papēdim būtu izteikts protektora reljefs!
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv
Viens likums laimīgām pēdām
Vēl bez reljefa ir jāatceras zelta likums – jo biezāka zole, jo siltāk. Šis likums radies pavisam vienkārši un loģiski – visvairāk pēdas salst nevis no tā, cik auksts ir gaiss, bet gan no zemes aukstuma. Labs zoles biezums ir ~1 cm, bet, ja Jums šķiet, ka tas izskatīsies amizanti, izvēlieties zābakus uz papēža ar platformu – siltums, komforts un sievišķība trīs vienā!

Lokans kā mākslas vingrotājs
Sieviešu apavi, precīzāk, to zoles, tiek gatavotas no dažādiem materiāliem. Ir divi galvenie materiāli, pēc kā būtu jālūkojas, kad nonāksiet ziemas zābaku izvēles priekšā:
• gumija;
• polimērs.

Šie divi materiāli ir elastīgi un lokani, kas nozīmē, ka staigājot zole neplaisās un nelūzīs. Pārbaudiet zoles kvalitāti, palokot tos līdzīgi kā pēda tos saloka soļa speršanas laikā. Ja zole lokās mīksti un bez lielas piepūles, tā kalpos ilgi.
Foto: Stocksnap.ioFoto: Stocksnap.io
Sakiet "JĀ" kvalitatīvam materiālam!
Šķiet, sieviešu apavi ir tā apavu kategorija, kurā ir sastopama vislielākā materiālu daudzveidība, tādēļ ir jāzina, ko izvēlēties, lai apavi kalpotu vairāk nekā tikai vienu sezonu. Izvēlieties ziemas zābakus no dabīgās ādas izstrādājumiem, jo šis materiāls ir elpojošs, tādēļ kājas zābakos mazāk svīdīs un sals. Pievērsiet uzmanību, vai apavu sastāvā ir arī Gore-Tex membrāna, kas nodrošinās apavu gaisa caurlaidību, vienlaikus atgrūžot mitrumu un aukstumu.
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv
3 mazi knifiņi ar lielu nozīmi
Šķiet, tieši sievietēm azotē ir visvairāk dažādu knifiņu, kā dzīvi padarīt kvalitatīvāku un baudāmāku. Lūk, trīs jauni paņēmieni, lai sieviešu apavi vienmēr sagādātu pozitīvas emocijas:
lūkojieties pēc kārtīgām šuvēm – gan sieviešu apavi, gan bērnu, gan arī vīriešu apavi pie zolēm tiek piestiprināti divos veidos – vai nu pielīmēti, vai piešūti. Te, nu, ielāgojiet – ilgāk un labāk kalpos šūtie apavi, īpaši, ja runa ir par ziemas zābakiem;
izmēram ir nozīme jeb meklējiet +1 – ziemas zābaku medībās izvēlieties apavus, kas ir nedaudz par lielu (~1 cm brīva vieta purngalā un nav cieši ap pēdu), jo "der kā uzliets" tipa zābakos to ciešuma dēļ sals kājas. Tiesa, citi sieviešu apavi jāizvēlas precīzi atbilstoši Jūsu izmēram;
rūpes par zābakiem ļaus tiem kalpot ilgāk – ziemas zābaki regulāri jāapstrādā ar speciālu apavu vasku. Vislabāk ir iegādāties divus zābaku pārus un vilkt tos pamīšus, lai ļautu tiem kārtīgi izžūt.
Foto: Somijasapavi.lvFoto: Somijasapavi.lv
Ja sekosiet rakstā minētajiem ieteikumiem un atcerēsieties šos knifiņus, Jūsu iegādātie sieviešu apavi ziemas periodam neliks vilties un kalpos vairākas sezonas.

Populāru zīmolu apavi par pieejamām cenām
Veikala "Somijas apavi" piedāvājumā ir populāru zīmolu (Gabor, ARA, Alpina, Rieker apavi u.c.) vīriešu, bērnu un sieviešu apavi plašā izmēru amplitūdā (vīriešiem līdz 51. izmēram, sievietēm līdz 45.). Veikals piedāvā arī dažādas akcijas un godīgas atlaides. Vairāk informācijas meklējiet, apmeklējot "Somijas apavu" interneta veikalu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)