Banner 980x90

Sirdsmāsiņas tituls V.Gūtmanei no Ogres slimnīcas

9.janvārī svinīgā pieņemšanā pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa un viņa kundzes Daces Seisumas, akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" patroneses, ar goda rakstiem un Rietumu Bankas labdarības fonda (RBLF) naudas prēmijām tika sveiktas 30 bērnu māsas no visas Latvijas. Svinīgajā ceremonijā 30 sirdsmāsiņas no Latvijas slimnīcām sveica Valsts prezidents Andris Bērziņš un viņa kundze, akcijas patronese Dace Seisuma, Rietumu Bankas labdarības fonda Padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko, Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna, laikraksta "Diena" galvenais redaktors Gatis Madžinš un "Rimi Latvia" pārstāve Laura Podskočija, kā arī slimnīcu vadītāji, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv vēsta "Dienas mediji" Mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Elīna Kresa.

Akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību bērnu māsu darbam, celt bērnu māsas profesijas prestižu, uzsverot, ka no māsu darba ir atkarīga pacienta aprūpe un sekmīgs atveseļošanās process. Visā balsošanas laikā par bērnu māsām saņemti vairāk nekā 7500 balsojumu.

Sirdsmāsiņas titulu Vidzemē ieguva Valentīna Gūtmane no Ogres rajona slimnīcas, Lidija Urmane no Jūrmalas slimnīcas, kā arī Inese Bērziņa no Vidzemes slimnīcas  un Džuljeta Grava no Alūksnes slimnīcas.

Kurzemē - Oksana Aleksejeva un Līga Olbačevska no Liepājas Reģionālās slimnīcas, Inguna Valtere un Anžela Vārna no Kuldīgas slimnīcas; Latgalē - Rita Milakne un Lilita Tutiņa no Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības, Ināra Vansoviča un Gaļina Tuzika no Daugavpils reģionālās slimnīcas; Rīgā - Ilze Posohina un Teresa Sevruka no Rīgas Dzemdību nama, Marika Šestaka, Laima Dārziņa, Olga Damane, Marina Klimoviča, Olga Maskale, Velta Petruņko, Sanita Savicka, Mārīte Lukēvica, Iveta Germane, Gaļina Jasinska, Daiga Rubene un Edīte Enne no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas; Zemgalē -  Antra Kodore un Anda Barkāne no Jēkabpils reģionālās slimnīcas, kā arī Sandra Auzenberga un Rita Glušņova no Jelgavas pilsētas slimnīcas.

Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma bērnu māsām izteica visdziļāko cieņu profesijas izvēlē: "Šodien man ir īpašs gandarījums apbalvot mazo pacientu un viņu vecāku izvirzītās labākās, mīļākās, atsaucīgās un laipnākās bērnu māsiņas no visas Latvijas. Bērnu māsiņas ir īpašas! Es vienmēr esmu apbrīnojusi jūsu spējas veikt savu darbu ar mazajiem pacientiem, kuri ir satraukti un bieži raudoši, reizē mierinot viņus un viņu vēl vairāk trauksmainos vecākus. Arī mani! Emocionāli medicīnas personālam ir ļoti grūti pieņemt, ka visus pacientu neizdosies izglābt un izārstēt un situācijās, kad pacients ir bērns, tas ir vēl sarežģītāk. Tādēļ apliecinu jums savu visdziļāko cieņu, ka esat izvēlējušās šo profesiju un veicat savu darbu ar lielu atbildību un pēc labākās sirdsapziņas, par ko liecina daudzās pieteikumu anketas no jūsu pacientiem un viņu vecākiem. Jūs esat viņiem palīdzējušas un palīdzat viņu dzīves grūtākajos brīžos!"

"Meklējam sirdsmāsiņu" iniciators un galvenais atbalstītājs jau ceturto reizi kopš 2008.gada ir Rietumu Bankas labdarības fonds. Arī šogad RBLF apbalvoja bērnu sirdsmāsiņas ar naudas balvu 711,44 eiro (500 Ls ). "Man ir patiess prieks jau ceturto reizi sveikt bērnu māsas ar Sirdsmāsiņas titula iegūšanu.

Priecājos arī par to, ka aizvien vairāk cilvēku atrod laiku, lai pateiktu paldies savai vai savu bērnu māsiņai. Māsiņu darbs kādreiz var šķist neredzams un nenozīmīgs, bet tomēr neaizmirsīsim, ka māsiņa ir tā, kas visu laiku atrodas līdzās jūsu bērnam, kad tas ir nonācis slimnīcā, un māsiņa ir tā, kas bērnam sniedz nepieciešamo atbalstu un palīdzību, kad vecāku nav blakus. Tas ir nenovērtējams darbs - mīlēt un rūpēties ne tikai par saviem bērniem, bet ik dienas ar iejūtību un sirsnību attiekties arī pret daudziem maziem pacientiem un viņu vecākiem," uzsver RPLF valdes priekšsēdētāja Inga Šīna.

Akcijā piedalījās 860 bērnu māsiņas no 22 Latvijas slimnīcām: Alūksnes slimnīcas, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības, Bauskas slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), Cēsu klīnikas, Daugavpils reģionālās slimnīcas, Dobeles un apkārtnes slimnīcas, Jelgavas pilsētas slimnīcas, Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas, Jūrmalas slimnīcas, Kuldīgas slimnīcas, Liepājas reģionālās slimnīcas, Madonas slimnīcas, Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari", Ogres rajona slimnīcas, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, Rēzeknes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu dzirdes centra nodaļas, Rīgas Dzemdību nama, Tukuma slimnīcas, Vidzemes slimnīcas un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas.

Iepriekš akcija "Meklējam sirdsmāsiņu" norisinājās 2008. un 2009.gadā, kad tika noskaidrotas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un pēc tam - Latvijas reģionālo slimnīcu sirsnīgākās bērnu māsas. Savukārt 2012.gadā tika apbalvotas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas sirdsmāsiņas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)