Banner 980x90

Skrīveru dendroloģiskajā parkā notiks 3.nūjošanas festivāls

Skrīveru novada dome sadarbībā ar Latvijas tautas sporta asociāciju 16.novembrī rīko 3.nūjošanas festivālu, kas notiks Skrīveru dendroloģiskajā parkā un tā apkaimē, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informē Skrīveru novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Grīnvalde Iruka.

Festivālā aicināti piedalīties gan tie, kuri nūjošanas iemaņas apguvuši un ar to jau nodarbojas, gan arī tie, kuri beidzot nolēmuši pamēģināt, ko tad tas īsti nozīmē – nūjot. Nūjošanas apmācības vadīs Latvijas tautas sporta asociācijas sertificēti instruktori. Tiem, kuriem vēl nav sava inventāra, to varēs iznomāt bez maksas. Arī dalība festivālā ir bez maksas.

Plkst.11.00 plānota reģistrācija, pēc kuras notiks iesildīšanās, kam sekos nūjošanas apmācība.

Plkst.11.45 tiks dots starts nūjotājiem 10 kilometru distancē ar laika kontroli, bet pēc mirkļa starts pārgājienam bez laika kontroles. Nesteidzīgie nūjotāji varēs arī pārbaudīt savas orientēšanās spējas, parkā atrodot īpašos kontrolpunktus "Koku valstībā", kopā iziet A.Upīša "Sūnu ciena zēnu" takas ap stāstā teiksmaini aprakstīto Apaļo jeb Kalnmuižas ezeru.

Skrīveru dendroloģiskais parks, kas ir unikāls dabas vēstures piemineklis, ir izcila vieta ne tikai nūjošanas entuziastiem. Tā ir vieta, kur iepazīt pirms vairāk nekā simts gadiem veidotus svešzemju koku stādījumus un baudīt lieliskus dabas skatus Daugavas krastā.

Parks atrodas 80 kilometru no Rīgas, šosejas A6 Rīga-Daugavpils malā. Ir norāde "Dendroloģiskais parks". Sīkāku informāciju var iegūt un festivālam pieteikties mājas lapā www.sportsvisiem.lv, kā arī Latvijas tautas sporta asociācijā (tālr.: 29412801, 67226215, ltsa@riga.lv) vai pie Skrīveru novada domes sporta un tūrisma dzīves organizatores Zigrīdas Spruktes (t. 28373530, tip@skriveri.lv).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)