Banner 980x90

Šodien Ogres Amatniecības vidusskola piedalīsies videokonferencē

Lai apzinātu skolu radošuma potenciālu un veicinātu jauno tehnoloģiju izmantošanu izglītībā, šodien, 28.aprīlī, notiks radošo skolu videokonference, kurā skolēni un skolotāji atklās savas skolas radošuma vizītkarti un piedāvās savu risinājumu ekspertu dotajiem uzdevumiem, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.
Videokonferencē dalību pieteikušas 25 skolas no visas Latvijas, tostarp, 8 vidusskolas, 1 vakarskola, 7 ģimnāzijas, 1 sākumskola, 1 speciālā internātskola, 4 profesionālās izglītības iestādes, 1 mākslas skola, 2 privātskolas.

Šodien plkst.9.00 notiks pirmā pieslēgšanās, kuras laikā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Microsoft Latvia vadītāja Daiga Trumpe, Lielbritānijas eksperts, organizācijas "Radošums, kultūra un izglītība" izpilddirektors Pols Kolards, Sorosa fonds - Latvija pārstāve Aija Tūna, ideju grupas "Radošuma pils" pārstāvis Jānis Ošlejs uzrunās skolas un atgādinās savus dotos uzdevumus, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Pēc tam 6 skolas - Ventspils 1.ģimnāzija, Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skola, Ogres Amatniecības vidusskola, Rīgas 4.speciālā internātpamatskola, Valmieras Valsts ģimnāzija un Gulbenes Bērzu sākumskola iepazīstinās ar savas skolas radošuma iespējām.
{baneris}

Pēc tam dienas laikā skolas gatavos savu risinājumu ekspertu dotajiem uzdevumiem. Sekot līdzi, kā skolām veicas ar uzdevumu gatavošanu, varēs draugiem.lv/radosumanedela. Savu veikumu skolas fiksēs videomateriālā, kuru ikviens interesents varēs aplūkot www.youtube.com, ierakstot atslēgas vārdus "radosa skola".

Plkst.15.00 skolas atkal tiksies videokonferencē, lai dalītos iespaidos par uzdevuma gatavošanu un 5 no skolām tiks dota iespēja prezentēt savu veikumu visiem videokonferences dalībniekiem. Savus viedokļus par uzdevuma risinājumiem sniegs eksperti, kā arī skolas tiks iepazīstinātas ar idejām, kā turpināt attīstīt skolas radošuma potenciālu un iesaistīties dažādās iniciatīvās.

Radošo skolu videokonferenci vadīs Britu padomes pārstāvniecības Latvijā vadītāja Dace Melbārde. Ikviens interesents var pieslēgties radošo skolu teletiltam, pieslēdzoties videokonferences tiešraides adresei, kura tiks publicēta Britu padomes mājas lapā ne vēlāk kā 28.aprīlī 8:30. Minimālās tehniskās prasības, lai piedalītos: dators ar skaļruni, interneta pieslēgums. Interneta ātruma minimums ir 512 kb/s, rekomendējamais - 1mb/sec. Pirms videokonferences jāpārliecinās, vai uz datora ir uzstādīta Microsoft Office Live Meeting 2007 klienta programmatūra. Instalāciju var lejupielādēt http://office.microsoft.com/en-us/help/HA101733831033.aspx . Pēc teletilta IZM un Britu padomes pārstāvniecības Latvijā mājaslapās būs atrodama apkopota informācija un ikviens varēs iepazīties ar skolu sagatavotajiem videomateriāliem.

No 26.aprīļa līdz 30.aprīlim ar daudzpusīgiem pasākumiem visā Latvijā notiks "Radošuma nedēļa", kuru rīko Britu padome Latvijā, Izglītības un zinātnes ministrija un UNESCO LNK kopā ar sadarbības partneriem. Vairāk par "Radošuma nedēļas" pasākumiem varat uzzināt Britu padomes mājas lapā: www.britishcouncil.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)