"Spilva" uzsākusi kabaču iepirkumu Ogres novadā

Augustā "Spilva" ir uzsākusi kabaču iepirkumu, kas paredzēts 18,2 tonnu apjomā un tiek iegādāts no Ogres novada. "Spilvas" iepirktie kabači paredzēti, lai ražotu "Kabaču kaviāru" un "Makšķernieku salātus", kas ir iecienīti nevien Latvijā, bet arī tiek eksportēti uz Krieviju un Lietuvu.
"Šogad Latvijā kabaču ražas ir ļoti labas, un kabaču audzētāji līdz ar to spēj piedāvāt konkurētspējīgas cenas. Pērn iepirkām 5,7 tonnas kabaču, taču šogad paredzētais kabaču iepirkuma apjoms ir vairāk nekā 3 reizes lielāks par 2009. gadā iepirkto daudzumu," skaidro Dana Erciņa, "Spilvas" tirdzniecības un mārketinga direktore. Augusta gaitā norisinās arī burkānu iepirkumi, kas paredzēti 6 tonnu apjomā, sīpolu iepirkumi – 3,6 tonnu apjomā, seleriju sakņu iepirkumi – 0,8 tonnu apjomā. Šos dārzeņus "Spilvai" piegādā kooperatīvi no dažādiem Latvijas novadiem.
{baneris}
Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums "Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst desmit ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; sulas; tējas; garšvielas.