Banner 980x90

Telpu trūkumu VID Ogrē risinās ar VNĪ starpniecību

Valmiera, 21.apr., LETA. Telpu trūkumu Valsts ieņēmumu dienestam (VID) Ogrē risinās Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) starpniecību, kuri līdz šim nemaz neesot zinājuši par pastāvošo problēmu Ogrē, taču šobrīd viņiem ir nosūtīta esošā sarakste ar VID, sarunā ar aģentūru LETA informēja Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

VNĪ tagad meklēs telpas VID filiālei Ogrē, kas arī ietilpstot iestādes tiešajos pienākumos, pavēstīja Sapožņikovs.

Telpas Brīvības ielā 44 ir labākais, ko Ogres novada pašvaldība šobrīd var piedāvāt VID, norādīja Sapožņikovs, norādot, ka vieta ir pilsētas centrā un to par labu esam atzinušas vēl vairākas valsts iestādes.

Jau ziņots, ka viens no VID neapmierinātības iemesliem ar piedāvāto vietu ir tas, ka tur nav interneta pieejas vai citu komunikācijas sistēmu. Sapožņikovs aģentūrai LETA pavēstīja, ka VID esot izteikuši prasību, lai tās ierīko pati pašvaldība, ko tā nav gatava darīt. Citas valsts iestādes, kas atrodas tajā pašā ēkā, to esot spējušas izdarīt pašas un pēc savām individuālajām vajadzībām.

Tāpat VID bija cēluši iebildumus, ka piedāvātās telpas nav pietiekami plašas, lai apkalpotu klientus. Sapožņikovs gan atzīmēja, ka sākotnēji VID pieprasījis vienu telpu, kurā var novietot 2 darba vietas, kam variants Brīvības ielā 44 pilnībā atbilst.

Piedāvājums VID ievākties minētajās telpās vēl ir sarunu līmenī, tāpēc šobrīd nav izstrādāts līgums, tā noteikumi un ilgums, informēja Sapožņikovs.

Par spīti sākotnējam atteikumam Ogres novada pašvaldība aizvien ir gatava piedāvāt telpas Brīvības ielā 44 VID.

VNĪ mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka šobrīd Ogrē iznomāšana paredzēti ir 33 īpašumi.

LETA jau ziņoja, ka 7.aprīlī VID Ogres klientu apkalpošanas centrs tika slēgts, jo Ogres pašvaldība līdz šim nebija radusi iespēju nodrošināt dienestam telpas.

Patlaban Ogres un tuvējo pašvaldību iedzīvotāji visus VID pakalpojumus klātienē var saņemt VID klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Talejas ielā 1, Ikšķiles vienotajā valsts un pašvaldību klientu apkalpošanas centrā Daugavas prospektā 34, Ikšķilē, kā arī VID klientu apkalpošanas centrā Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 1A. Tāpat VID atzīmē, ka praktiski visi VID pakalpojumi ir pieejami elektroniski, lietojot VID Elektronisko deklarēšanās sistēmu (VID EDS).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)