Banner 980x90

Tīnūžu pamatskolu pametuši vairāki skolotāji; bērnu vēcāki bažījas par skolas gatavību mācībām

Ogre24.lv
Ogre24.lv
Ikšķiles novada Tīnūžu pamatskolu pametuši vairāki skolotāji un bērnu vēcāki bažījas par skolas gatavību mācībām, šodien ziņo laikraksts "Diena".

Pēc Ikšķiles novada domes sēdē izskanējušās informācijas 13.jūlijā seši Tīnūžu pamatskolas pedagogi iesnieguši atlūgumus pēc pašu vēlēšanās, bet pēdējo sešu mēnešu laikā kopā tie jau ir deviņi skolotāji, kuri izlēmuši darbu pamest.

Kā laikrakstam skaidroja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (V) - problēmu atrast jaunus pedagogus nebūs un skolu līdz septembrim var sagatavot darbam gan saturiski, gan tīri tehniski. Domes uzmanību pievērsusi tieši vecāku parakstīta vēstule, kur paustas bažas, vai būs iespējas izglītības iestādē nodrošināt mācību kvalitāti.

Tuvākajās dienās tiek solīts arī konkrēts lēmums, bet no viņa sacītā noprotams, ka skolas mācībspēku vidū radies konflikts un problēmas bijušas arī iepriekš, pedagogiem nespējot saprasties ar skolas vadību. Rezultātā iepriekšējā direktore darbu atstājusi. Pašreizējai skolas vadītājai Aelitai Grasei būtu bijis jāspēj situāciju atrisināt, bet konflikts atkal rezultējies ar atlūgumiem. Domes vadītājs uzsver, ka nākotnes plānos skolas likvidācija nav un, lai gan izglītības iestādē mācās vien ap 160 skolēniem, to plānots saglabāt.

Kā aģentūrai LETA atzina Trapiņš, viņam ir grūti teikt, kāpēc skolotāji skolu pametuši. Pašvaldība šo procesu maksimāli kontrolē un dara visu, kas ir tās pienākumos, lai tiktu nodrošināts nepārtraukts skolas darbs.

"Nav bažu, ka trūks skolotāju, jo no šiem sešiem skolotājiem, kas darbu pametuši, pagaidām skolā trūkst tikai matemātikas skolotāja, pārējie pieci ir jau apzināti. Un skolas un mācību darba kvalitāte tiks saglabāta," uzskata novada domes priekšsēdētājs.

Taču par skolotāju un direktores savstarpējām attiecībām Trapiņam ir grūti ko komentēt.

"Mums ir Ikšķiles vidusskola, kurā mācās aptuveni 1000 skolēnu. Skolā katru gadu dažādu iemeslu dēļ nomainās seši līdz astoņi skolotāji. Cits maina dzīvesvietu un tādēļ arī darba vietu, cits sameklē darbu citā jomā. Un šobrīd visu sarežģī arī izglītības sistēma ar jauno pedagogu atlīdzības modeli. Man ir grūti paskaidrot katru gadījumu, kāds ir kuram iemesls, kāpēc izvēlējies no skolas aiziet. Protams, manā skatījumā, izglītības iestādes direktores kompetence ir veidot kolektīvu un vadīt skolu. Ja viņa netiek galā, situācijā iejaucas dibinātājs - pašvaldība. Un tas pašreiz aktīvi notiek, jo mēs esam atbildīgi - esam saņēmuši vēstuli no vecākiem un plānojam šīs lietas ļoti īsā laikā sakārtot," bilst novada domes priekšsēdētājs.

Trapiņš uzskata, ka katram jāuzņemas sava vaina - pašvaldībai jāuzņemas vaina par to, ka varbūt kas paslīdējis garām, bet lielākā atbildība ir skolas direktorei, kurai jāuzņemas atbildība par radušos situāciju.

Sūdzības par situāciju Tīnūžu pamatskolā saņēmis arī Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD). Tā vadītāja Inita Juhņēviča "Dienai" sacīja, ka jau pirms pāris dienām saņemts skaidrojums no pašas skolas, kam sekos izvērtējums no dienesta puses. Līdz ar to secinājumus pagaidām vēl izdarīt nevar. Vadītāja arī piebilst, ka IKVD vienmēr iesaistās, ja par šādām situācijām uzzina. Vairāku pedagogu aiziešana no darba ir pamats bažām, ka izglītības iestādē kaut kas nav kārtībā.

Viņa arī piebilst, ka šis nav vienīgais gadījums un vienīgais iesniegums par to, ka no skolas aiziet vairāki skolotāji. Tādi ir arī par citām izglītības iestādēm. Juhņēviča pieļauj, ka, tuvojoties jaunajam mācību gadam, skolās notiek dažādas reorganizācijas, ar ko viena vai otra puse nav apmierināta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)