Banner 980x90

Ūdens līmeņa pazemināšana Rīgas HES sāksies 10.augustā

Nolūkā veikt hidrotehnisko būvju apsekošanu un nepieciešamos šo būvju remontdarbus, ik vasaru Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvēs tiek pazemināts ūdens līmenis.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldība, šovasar Rīgas HES ūdenskrātuvē ūdens līmeņa pazemināšanu AS "Latvenergo" sāks 10.augustā, pazemināts ūdens līmenis tiks uzturēts līdz 30.augustam.

Ūdens pazemināšanas laikā tiks veikta hidrotehnisko būvju apsekošana un veikti neatliekami bojājumu novēršanas darbi. To izpildei AS "Latvenergo" pazeminās ūdens līmeni Rīgas HES ūdenskrātuvē augstuma atzīmju robežās 16,10 – 16,30 m/abs., kas ir par 0,90 – 0,70 m/abs. zemāk par pieļaujamo minimālo ūdens līmeni (17,00 m/abs.) HES normālas ekspluatācijas laikā.

Daugavas HES ūdenskrātuvēs līmeņus nepieciešams pazemināt gan hidrobūvju apsekošanai, gan remonta darbu veikšanai un līmeņu pazemināšana, informē AS "Latvenergo", un šie darbi notiek regulāri kopš katras hidroelektrostacijas, t.sk. Rīgas HES, uzcelšanas brīža.

Pazeminot ūdens līmeni Daugavā, tas strauji krītas arī Ogres upes lejtecē. Kā zināms, pēdējā laikā uz Ogres upes tiek rīkoti dažādi koncerti. Arī Ogres pilsētas svētkos 31.jūlija vakarā pie gājēju tilta uz ūdens būs ierīkota skatuve pilsētas svētku atklāšanas pasākumam kopā ar bungu un dūdu grupu "Auļi" un salūta mūzikai pusnaktī, tādēļ ir ļoti būtiski, ka šajā laikā ūdens līmenis vēl nebūs pazemināts.

AS "Latvenego" informē, ka hidrobūvju atjaunošanas remontdarbus optimālāk veikt periodā starp pavasara paliem un rudens lietavām, kad ūdens pietece Daugavā samazinās un laika apstākļi veicina kvalitatīvāku remontdarbu veikšanu. Ziemas mēnešos betonēšanas darbus nav iespējams veikt zemās ārgaisa temperatūras dēļ, savukārt maijā un jūnijā zivju nārsta dēļ ūdens nostrāde Daugavā nav pieļaujama.

AS "Latvenergo" jau vairākus gadus Rīgas HES hidrotehnisko būvju atjaunošanas remontdarbus ar ūdenskrātuves ūdenslīmeņa pazemināšanu saskaņo ar reliģisku organizāciju un sabiedrisku interešu grupu vajadzībām. Ik gadu, kad Rīgas HES ūdenskrātuvē tiek pazemināts ūdens līmenis, Ogres Sv.Meinarda un Ikšķiles Romas katoļu draudze Ikšķilē Sv.Meinarda salā augustā organizē svētku dievkalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)