Banner 980x90

Urbanovičs: Nākamās valdības veidošanas procesā mūsu sarkanās līnijas velk citi

"Nākamās valdības veidošanas procesā mūsu sarkanās līnijas velk citi"; Saskaņas centrs (SC) būtu gatavs atbalstīt arī citas partijas premjerministra valdību, - intervijā nedēļas žurnālam "Ir" saka SC premjerministra kandidāts Jānis Urbanovičs.
Viņš prognozē, ka SC nākamajā Saeimā varētu dabūt ap 30 vietām.

SC būtu gatavs atbalstīt arī citas partijas izvirzītā premjera valdību. "Jebkura partija, kura teiktu citādi, būtu infantila. Bet tas nenozīmē, ka es noņemu savu kandidatūru. Tas ir izslēgts! Es cīnīšos līdz pēdējam, bet pēc tam - skatīsimies, kā būs dabā," saka Urbanovičs un piebilst: "Ja TB/LNNK ir apvilkusi mums sarkanu līniju, mēs no savas puses arī tādu apvelkam. Man personīgi nebūtu problēmu runāt, vēl jo vairāk tāpēc, ka "Visu Latvijai!" ideoloģija ir pasionāra - ticu, ka viņi tā domā. Ar viņiem būtu vieglāk. Daudz nepatīkamāk ir runāt ar politiķiem, kuriem ideoloģija ir tikai šķitums".

Urbanovičs norāda, ka pašlaik nav bijušas konkrētas sarunas ar apvienību "Vienotība" par koalīcijas veidošanu. "Par to neesmu runājis. Bet, protams, strādājot Saeimā, runājam par ļoti daudzām lietām. Esmu runājis ar visām Vienotības partijiskajām sastāvdaļām. Tas nenozīmē, ka mēs kaut ko gatavojam," skaidro SC pārstāvis.

Viņš prognozē, ka vēlēšanu rezultāti būs pārsteidzoši daudziem politiskajiem spēkiem. Valsts prezidenta amata kandidāts SC ir Aivars Endziņš, taču darbu, pēc Urbanoviča teiktā, varētu turpinās arī Valdis Zatlers. "Ne tāpēc, ka mēģinātu viņam izpatikt. Es baidos no pārāk radikālām pārmaiņām. Ļoti iespējams, ka varētu būt arī citi. No otras puses, man nav tiesību runāt par kādu citu, jo Endziņa kungs joprojām nav mums atteicis, viņš ir mūsu prezidenta kandidāts," saka Urbanovičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)