Banner 980x90

Urgas upītē notiek attīrīšanas darbi

Ikšķiles novadā esošo Urgas upīti attīra, tā ir valsts nozīmes meliorācijas noteka, darbus plānots turpināt, informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Ikšķiles māja" ūdensapgādes un kanalizācijas dienesta vadītājs Ivars Viļums.

Grāvis nav kopts vismaz 30 gadus, tādēļ arī bebriem tā ir bijusi lieliska vieta savu aizsprostu veidošanai, nodarot kaitējumu dabai un meliorācijas sistēmām, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ikšķiles novada pašvaldībā.

"Tīrot Urgas upīti, tiek uzlabota meliorācijas sistēmu darbība, tādējādi nodrošinot apkārtējo teritoriju nosusināšanu, tiek arī uzlabota attīrīto notekūdeņu notece no Ikšķiles NAI, mazinot iztekas cauruļvada pārplūšanas risku," uzsvēra Viļuma kungs.

Jau tagad ir redzams rezultāts vietās, kur veikti sakārtošanas darbi,- novadgrāvī par apmēram metru pazeminājies ūdens līmenis un upes gultne attīrīta no kokiem, krūmiem un sanešiem, atjaunotas bojātās un nepareizi iebūvētās caurtekas un drenu sistēmu iztekas, 130 metru garumā gar Ikšķiles NAI iebūvēts papildus kolektors ar diametru 500 mm.

Plānots, ka Urgas upīte tiks iztīrīta gandrīz 6 km garumā, galvenokārt ietverot SIA "Rīgas meži" un privāto īpašnieku teritorijas, kā arī pašvaldībai piederošās zemes blakus Ikšķiles notekūdeņu attīrīšanas iekārtām.

Projektu izstrādāja Valsts SIA "Meliorprojekts", darbus veic SIA "Visko".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)