Banner 980x90

Vanags: Mūsu pievilcība ir spējā neatdarīt ļaunu ar ļaunu

Jānis Vanags/ Foto no video
Jānis Vanags/ Foto no video
Mūsu pievilcība ir spējā mīlēt cilvēkus un neatdarīt ļaunu ar ļaunu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma", teica Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Viņš uzsvēra, ka tiem cilvēkiem, kuri bēg no kara ar ģimenēm un bērniem, ir vajadzīga palīdzība, taču sabiedrība sagaida, ka drošības iestādes spēs kontrolēt migrācijas procesu, lai nošķirtu bēgļus, savukārt tos, kuriem šis statuss nepienākas, nosūtītu atpakaļ.

Vanags stāstīja, ka daudzi islamticīgie, redzot teroristu rīcību un nežēlastību, pievērsušies kristīgajai ticībai.

Vanags piebilda, ka mēs mēdzam pārspīlēt cilvēces attīstības un civilizācijas pakāpi. Pie pirmās izdevības cilvēkos parādās tumšās dziņas, sadistiskās tieksmes, vēlme izjust varu pār otru cilvēku. "Ir biedējoši, cik plāna ir šī civilizācijas kārtiņa," teica arhibīskaps, komentējot teroraktu Briselē.

Viņš norādīja, ka Islāma fundamentālisti uzbrūk kristīgajai pasaulei. Eiropā ienāk liela cilvēku masa, kuriem ir citas vērtības. Arhibīskaps uzskata, ka kristīgā pasaule ir apdraudēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)