Banner 980x90

Vidzemē attīstīs seniora tūrismu

Pēdējo 15 gadu laikā Eiropā par vairāk kā 25 miljoniem palielinājies to iedzīvotāju skaits, kas sasnieguši 65 gadu slieksni. Aizvien vairāk Eiropā dzīvojošo senioru savas vecumdienas pavada ceļojot ne tikai savā dzimtajā pusē, bet arī apmeklējot valstis sev apkārt. Tā kā lielākā daļa ārzemju tūristi ir atzinuši, ka visbiežāk galamērķis ir Rīga, Vidzemes plānošanas reģions iesaistījies projektā, lai meklētu risinājumus senioru tūrisma attīstībai Vidzemē.

Pateicoties Eiropas Savienības finansējumam, Vidzemes plānošanas reģions kopā ar 12 partneriem no 10 valstīm uzsācis  projektu "Senioru tūrisma attīstība attālajos reģionos" (Tourage). Projekta laikā reģions kopā ar nozares ekspertiem meklēs risinājumus, kā veiksmīgāk piesaistīt seniorus apmeklēt Vidzemi, kā arī, kādus pakalpojumus tie ceļojuma laikā meklē.

Trīs gadu laikā partneriem savā starpā būs iespēja smelties idejas vienam no otra, kā arī meklēt labākos senioru tūrisma piedāvājuma piemērus savos reģionos. Tāpat, noskaidrojot reģiona apmeklētāju vēlmes un vajadzības, projekta partneri kopīgiem spēkiem sniegs savas rekomendācijas Eiropas Savienības pārvaldei senioru tūrisma veiksmīgākai attīstībai.

Maija sākumā Vidzemes plānošanas reģions uz sarunu aicinās reģiona un valsts tūrisma un veselības aprūpes nozares ekspertus, lai vienoti meklētu un pārrunātu galvenos problēmjautājumus un iespējamos risinājumus senioru tūrisma attīstībā ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas reģionos.

Par projektu: Projekts "Tourage" tiek finansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda INTERREG IV C programmas. Projekts apvieno 12 partnerus no Bulgārijas, Somijas, Grieķijas, Ungārijas, Īrijas, Latvijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas un Spānijas. Vadošais projekta partneris - Ziemeļkarēlijas reģions Somijā. "Tourage" mērķis ir veicināt reģionālo attīstību, popularizējot senioru tūrismu un aktīvu, veselīgu novecošanu. Projekta mērķis ir izglītot tūrismā iesaistītās puses (uzņēmumus, to darbiniekus, tūrisma informācijas centru darbiniekus, pašvaldību speciālistus utt.) un, ņemot vērā nākotnes tendences tūrismā un  labās prakses piemērus, veicināt senioru tūrisma attīstību.

 

 

Papildus informācija: Elīna Muižniece, projekta koordinatore, Tālr.: +371 64219021, Mob.: +371 20279914, E-pasts: elina.muizniece@vidzeme.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)